Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleşen filmin gösteriminde konuşma yapan Karaman Sağlık-Sen Şube Başkanı İdris Güneş Sağlık Çalışanlarının ne kadar zor ve zahmetli ortamlarda çalıştıklarını kaydederken katılımcılara teşekkür etti. Güneş konuşmasında;'' bu gecenin hemşirelere, ebelere, hekimlere, sağlık memurlarına, acil tıp teknisyenlerine; kısacası tüm sağlık çalışanlarına bir minnet ve şükran gecesi olarak planlandığını belirterek “Bedel Ödeyenler” filminin aslında bir film değil. Anlatılanların hayatın ta kendisidir” dedi.

Filmin konusu ise;''Van depreminde enkaz altında ailesini kaybetmesine rağmen görevini bırakmayan bir Acil Tıp Teknisyeni ; kırım kongolu bir hastanın kanını alırken kolu çizilen ve hayatı altüst olan bir hemşirenin son 7 günü ; ve hasta nakli yaparken kaza yapan bir ambulanstan felçi olarak hastaneye dönen bir hemşirenin yaşadıkları Sağlık - Sen sponsorluğunda hazırlanarak izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Görevi başında sakatlanan ya da yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının yaşam hikayelerinin anlatıldığı “Bedel Ödeyenler” filmi salonda bulunanlara duygusal anlar yaşattı.