Mardin’de özel bir hastanede görev yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Serdar Yılmaz, sahada çalışan gazetecilerin düzensiz ve stresli yaşam koşullarından olumsuz etkilediğini belirterek, beslenme konusunda uyarılarda bulundu.

Özel Mardin Park Hastanesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, gazetecilere ücretsiz Check-up hizmeti verdi. Hastanenin Halkla İlişkiler Müdürü Sadettin Ersöz, kamu yararına sahada aktif olan görev yapan gazetecilerin 24 saat görev başında olmaları nedeniyle kendi sağlıklarını riske attıklarının farkında olduklarını söyledi. Bunun için böyle özel bir günde çalışan gazetecilere ücretsiz Check-up yaptıklarını belirten Ersöz, basın emekçilerinin yazıları kadar sağlıklarının da önemli olduğunu vurguladı.

Basın çalışanlarını muayene eden Dahiliye Uzmanı Dr. Serdar Yılmaz ise, sahada çalışan gazetecilerin Strese VE düzensiz beslenmeye bağlı olarak bir çok hastalık riski ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Yılmaz, “Genç yaşlarda başlayan yorucu ve stresli bir tempo vücudu çok yormakta. Bununla beraber sabah kahvaltısı, iş stresi, zamanla yarışma, sıcak ve soğuk hava değişiklikleri, uykusuzluk, bilgisayar başında uzun oturma gibi gazeteciliğin gerektirdiği koşullar zamanla gazetecilerin sağlıklarına olumsuz yansımakta. Düzensiz beslenme kilo alımı ve şeker hastalığı, hipertansiyon gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor. Zor bir mesleği icra eden gazetecilerin tüm bu zorlu şartlara rağmen düzenli ve sağlıklı beslenmeye dikkat ederek, egzersizler, uyku ve dinlenme gibi tedbirleri alarak çok daha sağlıklı bir şekilde saha da yer alabilirler. Gazetecilerimizin gününü kutluyor sağlıklı bir hayat diliyorum” dedi.