AK Parti Karaman Milletvekili Dr. Recep Şeker Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa gerçekleştirilen açık kalp ameliyatının başarıyla sonuçlanmasından dolayı hastane personeline teşekkür ziyaretinde bulundu.

2 gün öncesinde Karaman adına çok önemli bir girişim olduğunu ifade eden Milletvekili Şeker; “Aşağı yukarı 3 yılı geçkin bir zamandır ilimizde kalp hastalarının açık ameliyatlarının kalp damar cerrahisi üzerinden yapılması ile ilgili bir çabamız vardı. Bununla ilgili Ankara Şehir Hastanemiz ilimizin koordinatör hastanesi idi. Bu süreç içerisinde ilgili ameliyathanenin oluşturulması ve alet edevat teçhizatının temin edilmesi ve personelin eğitilmesi gibi süreçleri bitirdik. Pandemi sürecine denk geldiği için de aslında bekliyorduk ameliyatı ama kendi eğitimli kadromuzla, hocalarımızla, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi olarak başlamış oldular. 2 gün öncesinde de 42 yaşında tansiyon ve şeker hastalığı olan bir hastamızın açık olarak bypass kalp ameliyatını Ankara Şehir Hastanesindeki, Mehmet Ali Özatik hocamızın koordinatörlüğünde ve ilimizdeki profesör hocalarımızla beraber ilimizdeki ilk açık kalp ameliyatını gerçekleştirmiş olduk. Şu anda 2. gün bitimine rağmen hastamızın herhangi bir sıkıntısı yok. Bizde hocalarımıza ve hastane yönetimine bir teşekkür ziyaretinde bulunduk ve ilimizde de bunu duyurmaktan büyük mutluluk ve onur duyuyoruz” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun, Başhekim Dr. Ahmet Yılmaz ve doktorlar da Milletvekili Recep Şeker’e teşekkür ettiler.