KONYA (AA) - Seydişehir Halk Sağlığı Müdürü Ayşegül Candan Harmankaya , kanserle mücadelenin kesintisiz devam ettiğini söyledi.

Harmankaya, Sağlık Bakanlığınca yürütülen kanser programı çerçevesinde meme kanseri, kolorektal kanser ve rahim ağzı kanseri taramalarının devam ettiğini söyledi.

Yaklaşık 1 yıl önce toplum sağlığı merkezi bünyesinde ilçede açılan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) aile hekimleri işbirliğiyle taramaların devam ettiğini belirten Harmankaya, şöyle devam etti:

"2015 yılında yaptığımız taramalarda bin 50 kişiye rahim ağzı kanseri taraması yapıldı. Bu sayede ileri tetkik ile 5 kişiye kanser tanısı konmuş olup tedavilerine erkenden başlanması sağlanmıştır. 700 kişiye mamografi ile tarama yapılarak şüpheli görülen kişilerde ileri tetkikler sonucunda 4 kişiye kanser tanısı konulmuştur. Ayrıca kolorektal kanserleri için yaklaşık bin 500 kişiye tarama yapılmış olup şüpheli olan vakalar ileri tetkik için sevk edilmiştir. Saha çalışmalarımız tüm yıl devam edecektir."