İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan araştırmaya göre, üniversite gençliğinin yüzde 60’ı sigara paketlerinin üzerinde yer alan görselleri inandırıcı bulmuyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda ‘5. Sosyal Sorumluluk Günleri’ kapsamında düzenlenen ‘Onsuz Yapamıyor Musunuz’ projesi hayata geçirildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda, Sosyal Sorumluluk Kulübü’nün organizasyonuyla gerçekleşen proje, İstanbul Gelişim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanı Öğretim Görevlisi Emel Tozlu ve öğrencileri Büşra Güngör, Sibel Aslan, Şafak Cömert, Tansu Kurt, Tuğba Özmen, Özge İşci, Tunahan Memiş, Kübra Şahin, Bahar Ulaş, Mustafa Mutlu ve Fatih Öpöztürk tarafından dört hafta süren çalışmalar sonucunda ortaya kondu. Proje anket çalışmalarıyla gerçekleşti.

YÜZDE 52’Sİ KOMİK BULUYOR

Araştırmaya göre üniversite gençliğinin yüzde 58’inin sigara paketleri üzerinde yapılan yasal uyarılardan etkilenmediği, yüzde 60’ının ise sigara paketleri üzerindeki görselleri inandırıcı bulmadığı ortaya çıktı. Araştırma sonuçlarında dikkat çeken bir diğer nokta üniversite gençliğinin yüzde 52’sinin görselleri komik bulması oldu.

ARAŞTIRMALARA YEŞİLAY’DAN DESTEK

Araştırma sonuçlarının ortaya çıkması sonrasında konunun değerlendirmesini yapan Yeşilay sözcüsü Psikolog Özlem Kandemir, “Üniversite gençliğinin bu konuda böyle bir araştırma projesi yaparak farkındalık yaratmalarını gayet başarılı buldum. Üniversitenizde gerçekleştirdiğiniz araştırma projenizi çok beğendim. Sizin ortaya çıkardığınız araştırma sonuçları ile bizim düşüncelerimiz paralellik gösteriyor, Yeşilay olarak üniversitenizle en kısa zamanda geniş kapsamlı projeler gerçekleştirmek isteriz” dedi.