SİVAS (AA) - Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 112 acil hizmetlerinde kullanılmak üzere Sivas'a 12 yeni ambulans gönderildi.

Sivas Sağlık Müdür Yardımcısı Rüstem Hasbek, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde yapılan ambulans tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, acil sağlık hizmetlerinin her saniyesinin hayat kurtarıcı olduğunun bilincinde olduklarını söyledi.

Vatandaşa eşit, kolay ulaşılabilir, hızlı, kaliteli ve verimli bir 112 sağlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Hasbek, "Bu amaçla Bakanlığımızın 2016 yılı için aldığı 896 ambulanstan 12'si ilimize tahsis edilmiştir. 2015 yılı için il merkezinde vakaya ulaşım oranımız yüzde 96, kırsal alanda ise ilk yarım saat içerisinde vakaya ulaşım oranımız yüzde 73'tür. Bu oranları çok daha yukarı çekmenin çabasını veriyoruz. Gelen 12 ambulansımız da bu konuda bize çok büyük katkı sağlayacak" ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 12 ambulansın, Sivas merkez ile Koyulhisar, Suşehri, Zara ve Gemerek ilçeleri acil sağlık hizmetleri istasyonunda kullanılmak üzere tahsis edildiği belirtildi.

Yeni araçlarla Sivas'ta ambulans sayısının 70'e ulaştığı kaydedildi.