Ülkemizde 2010 yılında uygulanmaya başlanan ve modern tıp anlayışının en önemli parçalarından birisi olan ‘Aile Hekimliği’ KMÜ’ye hizmet vermeye devam ediyor. KMÜ’de bir yılı aşkın süredir hizmet vermekte olan Aile Hekimliği Birimine şu ana kadar 1039 kayıt yapıldı. Doktor Saim Ilgın Girgin ile Hemşire Zeliha Erbay Şanlıtürk’ün görev yaptığı KMÜ Aile Hekimliği Biriminde rutin sağlık kontrolleri, tetanos ve hepatit aşıları ile bebek aşıları, gebe muayenesi, izlenmesi ve aşılanması, ilk yardım gibi sağlık hizmetleri verilebiliyor.

Karaman İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olarak KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı binasında 2 Eylül 2013’ten bu yana hizmet vermekte olan Aile Hekimliğinden sadece öğrenciler ve personel değil, personel eşleri ve çocukları da yararlanabiliyor. Özellikle farklı illerden gelen öğrenciler için önemli bir hizmet olan aile hekimliği, KMÜ’lülere üniversite bünyesinde sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı sağlıyor.

İKİ LABRATUAR HİZMETTE

KMÜ Aile Hekimliği Biriminde genel muayeneler mesai saatleri içerisinde gerçekleştirilirken, pazartesi ve çarşamba günleri de laboratuar hizmeti sağlanabiliyor. Kayıtlı nüfus sayısının az olmasından dolayı şimdilik sadece iki gün ile sınırlı olan laboratuar hizmeti, kayıtlı sayısının artması halinde tüm mesai günlerinde hizmet verebilecek.

NÜFUS CÜZDANI VE ADRES YETER

KMÜ Aile Hekimliği Biriminde kayıt ve tetkikler de dâhil olmak üzere uygulanan bütün hizmetler ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor. Aile Hekimliği Birimine kayıt olmak içinse üzerinde TC kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı ve kişinin adres bilgileri yeterli oluyor. Kayıtlı hastalar ise kimlik numaraları ile Aile Hekimliği Birimine gelerek kolayca muayene olabiliyorlar.