Genel Sekreter Vekili Hüseyin KARASULEYMANLIOĞLU yaptığı açılış konuşmasında 3 aydır farklı nedenlerle verimlilik toplantılarını gerçekleştiremediklerini belirterek yaz döneminde ramazan ayının ardından ülkemizin gündemiyle birlikte yoğun bir süreç geçirdiklerini vurguladı. Bu süre zarfında Ermenek Devlet Hastanesinin taşındığını, sağlık hizmetlerinin aksatılmadan yerleşmeye çalıştıklarını, hatta geçtiğimiz hafta Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile birlikte kalabalık bir protokolü de hastanede ağırladıklarını vurguladı.
Hüseyin KARASULEYMANLIOĞLU Genel Sekreterlik ve sağlık tesislerinin çalışmalarının iyi durumda olduğunu, genel manada tüm personelin memnun edici boyutta hizmet verdiğini dile getirerek “ ben sizlerden memnunum ancak bu çalışmalarımız yeterli anlamına gelmiyor. Bundan sonra da çalışmalarımıza aralıksız çıtayı yükselterek devam edeceğiz “ dedi.  
Genel Sekreter KARASULEYMANLIOĞLU Ağustos ve Eylül döneminde birlik bazında eş durumu ve eğitim gibi sebeplerle çok sayıda sağlık çalışanının il dışı tayin olduğunu bu nedenle özellikle Ermenek ve Karaman Devlet Hastanelerinde personel sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. “ Bu süreci kurumlarımızda hasta mağduriyetleri yaşanmadan en iyi şekilde atlatmak zorundayız. Hepimiz üstümüze düşeni layıkıyla yapmalıyız.” Şeklinde konuştu.
Verimlilik Değerlendirme Toplantısında Genel sekreterlik Verimlilik ve Kalite Birim Sorumlusu Batur İlyas KAPIDAŞ tarafından Birliğe bağlı Sağlık Tesislerinin 8 aylık mali, izlem ve ölçme değerlendirilmelerinin anlatıldığı bir sunum gerçekleştirildi. Tesislerin sağlık hizmet sunumları ve finansal analizleri tartışıldı.
Toplantı, Birliğe bağlı sağlık tesislerinin Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarına ait verilerin sunumuyla devam etti.