Tüm dünyada ve ülkemizde bu yıl 8’incisi kutlanan Dünya Eczacılık Günü, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde stand up gösterisiyle kutlandı.

Türk Eczacılar Birliği’nin önerisiyle ülkemizde ve tüm dünyada 2009 yılından bu yana kutlanmaya başlanan Dünya Eczacılık Günü için İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliğin açılışında konuşan İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İmer Okar, bu anlamlı günün ülkemizin öncülüğünde tüm dünyada kutlanan bir gün olmasının önemine işaret ederek, “Yüzyıllara dayanan geçmişiyle tüm insanlığa hizmet sunan Türk eczacılığı, dünyaya Dünya Eczacılık Günü’nü armağan etmiştir. Türk Eczacılar Birliği’nin önerisiyle 2009 yılında İstanbul’da düzenlenen Dünya Eczacılık Kongresi sırasında, Uluslararası Eczacılık Federasyonunun (FIP) kuruluş tarihi olan 25 Eylül’ün tüm dünyada ortak olarak, ‘Dünya Eczacılık Günü’ adıyla kutlanması önerisi kabul edilerek, tüm dünya ülkelerine bildirilmiştir. Bu durum, Türk eczacılık sektörünün bir başarısıdır” dedi. Eczacılığın gerek mesleki, gerekse ekonomik olarak bazı sorunlarının bulunduğuna değinen Prof. Dr. Okar, “Eczacıların mesleki ve ekonomik sorunlarının aşıldığı, hastaya hizmet odaklı bir eczacılığın mümkün olduğu, mesleğe emek ve gönül vermiş, çok değerli hizmet ve gayretleriyle değer kazandırmış, katkı sağlamış tüm eczacıların ve eczacılığa gönül verenlerin Dünya Eczacılık Günü kutlu olsun” diye konuştu.

Öğretim üyesinden stand-up gösterisi

Yapılan konuşmaların ardından İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Ecz. Dimitris Dalianis bir stand up gösterisi yaptı. Dalianis gösterisinde, eczacılık mesleği sırasında karşılaştığı ilginç olayları salondaki davetlilere mizahi bir dille anlattı.