Konya’nın Ereğli ilçesinde, kalbinde çökme ve gevşeme hastalığı bulunan 11 yaşındaki Emine İkra, iyileşmek istediğini söyleyerek, “Tayyip amcadan yardım istiyorum. Ne olur bize yardım edin” çağrısında bulundu.

Ereğli ilçesinde 11 yaşındaki Emine İkra Büyüközel, kalbindeki çökme ve gevşeme hastalığı nedeniyle zor günler yaşıyor. Lenf bezinde de rahatsızlık bulunan Emine İkra’nın, okulda arkadaşlarıyla oynayabilmesi için tedavi olması gerekiyor. Ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle tedavi olamayan Emine İkra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Annesi ve babası üzülünce kendisinin de üzüldüğünü söyleyen Emine İkra, “Onları üzmek istemiyorum. Tayyip Amca’dan yardım istiyorum. Ne olur bize yardım edin. İyileşmek istiyorum” dedi.

 “ALLAH’IM HİÇ KİMSEYİ EVLADI İLE SINAMASIN”

Kızının rahatsızlığının kendilerini çok üzdüğünü söyleyen anne Sultan Büyüközel, kızının ağır yük taşımaması gerektiğini ve hızlı hareket etmesinin yasaklandığını söyledi. Hastalığı nedeniyle kızının arkadaşlarıyla oynayamadığını ifade eden Sultan Büyüközel, “Emine İkra’nın hayatına bu şekilde devam etmesini istemiyorum. Tedavisi için ne gerekiyorsa yapılmasını rica ediyorum. Ben her şeyi yapmaya hazırım. Allah’ım hiç kimseyi evladı ile sınamasın. Gerçekten de çok zor bir durum. Büyüklerimden yardım istiyorum. Lütfen bize yardım edin” diye konuştu.

 “EŞİME DESTEK OLMAK İÇİN EVLERE TEMİZLİĞE GİDİYORUM”

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan anne Sultan Büyüközel, kızının lenf bezlerinden de rahatsızlığı olduğunu anlatarak, “Kızımın lenf bezlerinden de rahatsızlığı var. Bir santimin altında olan lenf bezlerinde sıkıntı yok ama benim kızımın lenf bezleri üç santimi buluyor. Başta Konya olmak üzere İzmir’e de gittik. Buraya ikinci kez gitmemiz gerekiyordu ancak maddi durumumuz yetersiz olduğu için gidemedik. Ben elimden geldiği kadarıyla eşime destek olmaya çalışıyorum. Evlere temizliğe gidiyorum” şeklinde konuştu.

 “ÜMİTSİZ BİR ŞEKİLDE BEKLEMEKTEN YORULDUK”

Tedavi sürecinden sonuç alamadıklarını dile getiren Sultan Büyüközel, “Biri çıkıp şöyle ya da böyle olacak demiyor. Kızımın kendisi çok küçük ama kaldırdığı yükleri çok büyük. Uzanacak bir yardım eli bekliyoruz. Ümitsiz bir şekilde beklemekten artık yorulduk. Benim çocuğumun yarın ne olacağı belli değil. Gece yatarken acaba nefes alıyor mu diye kontrol ediyorum. Tek istediğim çocuğumun sağlığına kavuşmasıdır” ifadelerini kullandı.