Samsun’da 115 kilogram olan Necibe Demirci, bir tezgahtarın sözlerine içerleyip 6 ayda 45 kilo verdi.

Samsun’un İlkadım ilçesinde yaşayan 33 yaşındaki Necibe Demirci, 6 ay önce 115 kilo olduğunu, bir gün bir giyim mağazasına girdiği esnada tezgahtarın kendisine “Size göre kıyafet yok” sözüne içerleyip 6 ayda ameliyat olmadan 45 kilo zayıfladığını söyledi. Demirci, “Bir mağazaya girdim kıyafet almak için, kendime değil bir arkadaşıma hediye alacaktım. Ama sağ olsun mağazada çalışan arkadaş direkt içeri girer girmez, ‘Size göre kıyafet satmıyoruz’ dedi. Bir an kendimi uzaylı gibi hissettim. O anda bu kiloları vermeliyim dedim kendime. Bu söz üzerine yüzüm kızardı, demek ki o kadar kötüymüşüm ben dedim kendi kendime. Böylece zayıflamaya karar verdim” dedi.

“BROKOLİ VE KEREVİZ YEMEDİM, AZMETTİM”

Diyet listelerinde bulunan brokoli ve kerevizi hiç yemeden sadece yürüyüş yaparak kendine kendi sevdiği yiyeceklerden liste hazırladığını söyleyen Demirci, “Diyetisyen deneyimim oldu. Ama gittiğim kişi bana uymadı. Liste falan da almadım. Yani kendim araştırdım, kendim okudum. Listelere bakıyorsunuz brokoli, kereviz falan var. Ben kerevizi hayatta yemem ve sevmem. Bunları yemedim hiç. Kendi kendime liste hazırladım. Mesela akşam saat 18.00’den sonra katı gıda hiç almadım, buna meyve de dahil. Günde 3 litre su içtim ve yaklaşık 2 saat yürüdüm. Yürüyüş haricinde hiçbir spor yapmadım. Sabah 1 saat, akşam ise 1 saat yürüyüş yaptım. Bir de akşam karbonhidrat ağırlıklı yiyecekler yemedim. Ekmeği kesmedim, kepek ekmeği yedim. Ben şeker hastasıyım. Doktor bana 115 kiloyu gördüğüm zaman ‘ameliyat olmalısın’ dedi. Ama düşündüm ve karar verdim. ‘O eziyeti kendime yapmayacağım’ dedim ve azmettim. İnsanlara yürüyüş eziyet gelebilir. Şu anda bile sabah kalkıp yürüyüş yapıyorum, duşumu alıp işime gidiyorum” diye konuştu.

KİLOLU BAYANLARA ZAYIFLAMA ÖNERİLERİ

Kilolu bayanlara zayıflama ile ilgili ipuçları veren Necibe Demirci, “Kilolu bayanlara önerim kendilerine uygun menü hazırlasınlar. İlla kereviz, lahana ve ya brokoli yemek zorunda değiller. Sevdiği yiyeceklerle de kilo verebilirler. Nasıl olabilir bu? Mesela brokoliyle kendi sevdikleri yemeğin kalorisini karşılaştırabilirler. Yakamayacaklarına inandıkları kaloriyi almasınlar. Ben öğle yemeklerinde kalorisi yüksek bir yemek yediğimde, akşam daha hafif yemekler yiyorum. Kendime güveniyorum. Yakabilirim diyor ve yiyorum. Kadınlar yeter ki istesin. Aynaya baktıklarında kendilerini nasıl görmek istiyorlarsa öyle olabilirler. Çünkü vücut her şeyi gerçekleştirir. Tek yapmaları gereken beyinlerine hükmedebilmeleridir. Sonuç olarak ben 6 ayda 115 kilodan 70 kiloya inmeyi başardım, üstelik hiç ameliyat olmadan” şeklinde konuştu.