ESWT, vücut dışında oluşturulan şok (basınç) dalgalarının çelik başlı bir aplikatör yardımı ile vücudun istenilen bölgesine odaklanmasına dayanan, girişimsel olmayan yeni bir tedavi şeklidir. Ağrısız olan ve anestezi gerektirmeyen bu uygulamada; hastalar ayaktan tedavi alarak seanslardan sonra günlük işlerine devam edebilirler. Hızlı ve olumlu sonuç alan hastalar için bu tedavi yöntemi ulaşılabilir olmakla birlikte ekonomik bir tedavi yöntemi sağlamaktadır. ESWT tedavisi; hamilelerde, kanserli hastalarda ve kalp pili bulunanlarda, henüz gelişimi tamamlanmamış kemiklerde, baş- boyun ve sinirlere yakın bölgelere kesinlikle uygulanmamaktadır. 
ESWT TEDAVİSİNİN UYGULAMA ALANLARI ŞUNLARDIR:
Epin Calcanei (Topuk Dikeni): uzun süre ayakta kalanlarda, osteoporozlu hastalarda, bazı romatizmal hastalıklarda, yüksek topuklu ayakkabı giyenlerde ve uzun süreli yürüyüş yapanlarda,
Tenisçi Dirseği ve Golfçü Dirseği: Daha çok amatör tenisçilerde sık görüldüğü için bu isim verilmiş olmakla birlikte, tenisçi dirseği kavanoz kapağı açma, ağır çanta taşıma, tornavida kullanımı gibi zorlayıcı ve tekrarlayıcı el bileği, ön kol ve dirsek hareketleri sonucu görülmektedir.  El bileğini aşağı hareket ettiren kas grubunun tekrarlayan zorlanmaları sonucunda golfçü dirseği adı verilen tablo oluşur. Tenisçi dirseğine göre daha seyrek görülür. 
Kalsifik Omuz Tendiniti (Omuz Ağrısı): Genellikle orta yaşlarda sık görülen, omuz ve çevresindeki tendonların herhangi birine kalsiyum depozitlerinin birikmesi ile oluşan yangı nedeniyle oluşan omuz ağrısı ve hareket kısıtlılığında,
Trochanter Bursit: Kalça eklemi çevresindeki bursa adı verilen kesenin inflamasyonudur. Uzun süre ayakta kalmak gibi zorlanmalar ya da travmalar sonucu gelişir. 
Omuz Sıkışması Sendromu,
Kaslardaki ağrılı tetik noktalar,
Kronik Tendon Zorlanmaları ve 
Kaynaması gecikmiş kırıklarda kullanılır.
ESWT tedavisinin yumuşak doku seanslarında uygulama süresi yaklaşık 5- 20 dakikadır. Ortalama 3 seans yapılır ve 3-5 gün ara ile yapılan toplam 3 seans sonrasında yüksek oranda iyilik hali olup, 4-6 hafta içerisinde ağrı ve şikayetler büyük oranda ortadan kalkarak hastalarımızın yaşam kaliteleri artmaktadır. 
ESWT BAŞARI ORANLARI:
KAYNAMAYAN KIRIKLAR: %80üstü 
OMUZ KİREÇLENMESİ: %80üstü
TENİSÇİ DİRSEĞİ: %70 üstü
TOPUK DİKENİ: %85 üstü