Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başaran, dün akşam saatlerinde ’mers’ şüphesiyle hastaneye getirilen Sami K. (76) isimli hasta ile ilgili gerekli tedbirlerin alındığını söyledi. Başaran, hastanın kan örneklerinin Ankara’ya gönderildiğini belirterek, yüksek ihtimalle sonucun negatif olacağını kaydetti.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başaran, Edirne’de mers şüphesi ile acil servise başvuran hasta ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başaran, Sağlık Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda tüm prosedürleri uyguladıklarını belirtti.

"HASTAMIZ İZOLE EDİLEREK, TEK BAŞINA AYRI ODAYA ALINDI"

Başhekim Başaran, hastada düşük bir ihtimalde olsa mers şüphesinin gözlemlendiği için gerekli tüm tedbirlerin alındığını dile getirerek, "Dün akşam mers şüphesi ile ilgili 76 yaşında bir erkek hasta acil servisimize başvurdu. Hikayesinde hac ziyareti olduğu için bir ay evvel, zatürreye uyan şikayetleri de olduğu için Sağlık Bakanlığı’nın gönderdiği genelgeler de göze alınarak bir mers şüphesi olabileceği varsayımıyla gerekli önlemler alındı. Hastamız izole edilerek, tek başına ayrı odaya alındı. Oraya da girenlerin ve çıkanların kontrol altında olduğu bir sistemle enfeksiyon hastalıklarında yatırıldı. İlgili hocamızla da bu konuyu konuştu. Kendisi ’oldukça küçük bir şüphe’ diyor esasında ama şüphe olduktan sonra kanıtlanana kadar da hastamızı gözlemlememiz ve tedavisini yapmamız gerektiğini söyledi. Kanlar Ankara’ya gönderilip incelemeleri yapılacak. Büyük olasılıkla da sonuçların negatif geleceğini düşünüyoruz. Negatif geldikten sonra da izolasyon kaldırılacak. Şu anda hastanın normal tedavisi yapılıyor. Kendisinin ufak tefek bazı şikayetleri de varmış. Dahiliye gibi kansızlığı gibi onları da inceliyorlar. Hasta ile ilgili başkaca bir sorunumuz, sıkıntımız yok" dedi.