Genel Sekreterlik tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen “Verimlilik Değerlendirme Toplantısı”  Karaman Devlet Hastanesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Dr. Ayhan Erenoğlu görev geldiklerinden itibaren verimlilik toplantılarının 3. sünü gerçekleştirdiklerini belirterek yaklaşık geçen 70 gün içerisinde bağlı kurumlardaki yönetici ve çalışanların kendilerini tanıdıklarını, neyi niçin istediklerini öğrendiklerini vurguladı. Genel Sekreter olarak sürekli sahada olan, kurumlarda verilen hizmetleri yerinde görerek değerlendiren Dr. Ayhan Erenoğlu sahada tespit ettiği olumlu ve olumsuz durumları sağlık yöneticileri ile paylaştı.

Sağlık yöneticilerinin dolaşmalarının zorunlu olduğunu ifade eden Genel Sekreter “ 2015 yılında Karaman’daki tüm sağlık kurumlarını en üst düzeye çıkaracağız. Bu hedefe oturarak ulaşamayız. Özellikle sürekli sahada gezerek, çalışanları, temizliği sık sık kontrol ederek çıtayı yükselteceğiz. Özellikle hasta memnuniyeti değerlendirmelerinde Karaman olarak Türkiye genelinde ilk 7 ‘nin içinde yer almak istiyoruz. Ancak bu hedefe hepimiz çalışırsak ulaşabiliriz. “ dedi.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen 2014 yılının son Kamu Hastane Birlikleri Verimlilik Karne Değerlendirmesinde Karaman Genel Sekreterliği olarak B grubunda bulunduğunu söyleyen Dr. Erenoğlu “ Karaman B grubunda olmayı hak etmiyor. 2015 yılının ilk karne değerlendirmesinde A gurubunda olmamamız için hiçbir neden yok. Sadece eksikliklerimizi hep birlikte tamamlayıp işimize asılacağız.” Dedi.

Şubat Ayı Verimlilik toplantısında karne değerlendirilmesindeki kriterler ve sağlık tesislerimizdeki eksik olan hususlar üzerinde bir sunum yapıldı. Sağlık Kurumlarının birimlerinde tek tek puanlarını arttırabilecekleri kısımlar hakkında tartışıldı. Toplantı kurum yöneticilerinin Şubat ayı sunumlarının ardından sona erdi.