Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın destekleri ile TÜMSİAD tarafından organize edilen 2. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı, İstanbul’da farklı ülkelerden sağlık meslek mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Faaliyet gösterdiği ülkelerde önemli projelere imza atan TİKA, uluslararası alanda düzenlenen çeşitli programlar ve sempozyumlara destek vermeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA’nın destekleri ile TÜMSİAD tarafından organize edilen 2. Uluslararası Türkiye Sağlık Mezunları Kurultayı, İstanbul’da farklı ülkelerden sağlık meslek mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kurultayın açılışı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kosova Sağlık Bakanı, Makedonya Sağlık Bakanı, Kenya Sağlık Bakanı, Tanzanya Sağlık Bakanı, diğer kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

Türkiye’den sağlık alanında mezun olmuş ve Dünyanın farklı ülkelerinde mesleklerini sürdüren, 3500 yabancı hekim ve diğer sağlık meslek mensuplarının Türkiye’nin misafirperverliği ile kaynaşması ve karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma imkânı sağlanan söz konusu kurultayda, Sağlık Turizmi alanında önemli işbirliklerinin de adımları atılması planlandı.

Açılışta konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin 2000’li yıllardan sonra sosyal politikalar alanında önemli gelişmelere imza attığını hatırlattı. Bu çalışmalar arasında en çok dikkat çeken hamlelerin başında sağlık sektörünün geldiğinin ifade eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu “Bu tespit bir faraziyeden öte rakamlar, yatırımlar, insan kaynakları ve dünya ölçeğinde elde ettiğimiz başarıların bir bütünü olarak ifade edilmektedir” dedi.