Kastamonu’da doğuştan ensefalosel hastalığına yakalanan iki yaşındaki Yiğit Keskin, İstanbul’da geçirdiği ameliyatla sağlığına hızla kavuşuyor.

Kastamonu’nun Kuzeykent mahallesinde ikamet eden Keskin ailesi, doktorların ‘ölecek’ dediği çocuklarını yaşatabilmek için 18 Ekim Cumartesi günü Kastamonu Havalimanı’ndan İstanbul’a hareket etti. 21 Ekim’de İstanbul’da Acıbadem Hastanesi’nde ameliyat olması beklenen Yiğit, acil bir hastanın gelmesi nedeniyle ameliyatı 30 Ekim Perşembe gününe ertelendi. Bu tarihi bekleyen Keskin ailesi, gün geldiğinde tekrar hastane yönetiminden ameliyatın acil bir vaka gelmesinden dolayı 1 Kasım Cumartesi gününe ertelendiğini söyledi. Bu sefer 1 Kasım Cumartesi günü ameliyata alınan Yiğit bebek, yaklaşık 5 saat süren bir operasyonla kafasının arkasında bulunan sıvı alındı. İki yıldır yaşam mücadelesi veren Yiğit Keskin, aynı gün içerisinde geçirdiği üst üste ameliyatlar sonrasında sağlığına kavuştu. Yoğun bakıma alınan Yiğit Keskin’in 3 Kasım Pazartesi günü uyandırılacağı ve zor bir ameliyat olmasından dolayı hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. İki yıldır birçok özel ve kamu hastanesinde Yiğit’i ameliyat ettirebilmek için doktor aradıklarını belirten annesi Birsel Keskin, “İki yıldır bebeğimi yaşatabilmek için mücadele ediyorum. Bebeğim doğuştan ensefalosel hastası yani başının arkasında büyük bir su birikintisi bulunuyor. Bu su birikintisi beyne yakın bir bölgede olduğu için hiçbir doktor ameliyat etmek istemedi. Çünkü doktorlar, bebeğime umutsuz vaka şeklinde bakıyorlardı” dedi.

Birsel Keskin, İhlas haber Ajansı Kastamonu temsilciliği vasıtasıyla ulusal ve yerel basında yer alan haberler sonrası birçok duyarlı vatandaşın, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası ile Kastamonu Valiliği’nin kendilerine büyük yardımları olduğunu belirterek, “İki yıldır bebeğim için hastane hastane dolaşıp umut arıyorduk. Aradığımız umudu İstanbul’da Acıbadem Hastanesinde bulduk. Bebeğim için yaşama umudu doğdu. Her ne kadar ameliyat esnasında yüzde 40 kadar bir risk olmasına rağmen bu ameliyatı yaptırmak zorundaydık. Çünkü bebeğim, zaten bu şekilde yaşayamayacaktı. Her geçen gün, kafasındaki su birikintisi büyüyordu. Artık suyu tutan zarlar çok fazla gerilmişti. Patlama üzerine gelmişti. Allah’tan umudumuzu hiç kesmedik” diye konuştu.

Yiğit’in 1 Kasım Cumartesi günü geçirdiği zor bir ameliyat sonrası kafasındaki su birikintisinin tamamen alındığını belirten Birsel Keskin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ameliyat 5 saat sürdü. Üst üste iki kez operasyon geçirdi. Zor ve bir o kadar riskli bir ameliyat olacağını doktorlar zaten bizlere söylemişti. Ama şimdilik korkulan olmadı. Bebeğim yaşıyor. Yoğun bakıma aldılar uyutuluyor. Doktorlar, Pazartesi günü bebeğimizin uyandırılacağını söyledi. Ameliyat esnasındaki risk ortadan kalktı fakat şimdi de hayata tutunması için bebeğimin yoğun bakımdan çıkması gerekiyor. Bebeğim için herkesten dua bekliyorum. İnşallah bebeğim, yaşayacak ve diğer çocuklar gibi koşacak, oynayacak, yemek yiyebilecek, bize gülümseyecek, bizimle konuşacak. Hep bunu hayal ediyorum.”

Keskin ayrıca, bu süreçte kendilerine maddi ve manevi bakımdan destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür etti.