Dünya ve ülkemiz genelinde koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Kovid-19’a karşı tedbirlere nazaran daha etkili olarak görülen aşı ise umut kaynağı oluyor. Karaman Valiliği tarafından alınan tedbirler ve aşılama sürecinin hızlanmasıyla birlikte Karaman’da umutlandıran tablo oluştu. Karaman’ın Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan “Hayat Eve Sığar” (HES) uygulamasında bulunan risk haritası maviye döndü.

VAKA SAYISI ORTALAMA 6’YA KADAR DÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden 3-9 Temmuz tarihleri arasında illere göre 100 bin kişide görülen kovid-19 vaka sayıları açıkladı. Bakan Koca’nın paylaştığı tablodaki verilere göre, geçen hafta 24,32 olan oran bu hafta 19,61’e düştü. Karaman’da bir haftada 49 kişinin testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Öte yandan Karaman’da uygulanan tedbirler sonuç vermeye devam ederken, şehir merkezinde günlük vaka sayısı ortalama 6’ya kadar düştü.

AŞILAMA SÜRECİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Vatandaşların yoğun bölgelerde oluşturulan aşı noktalarında ise vatandaşlar aşılanmaya devam ediyor. Hızlanan süreçte, Sağlık Bakanlığı tarafından anlık şekilde yayınlanan kovid-19 bilgilendirme platformu üzerinden yayınlanan verilere göre, Karaman’da toplamda 182 bin 62 kişi koronavirüs aşısı oldu. 114 bin 659 kişiye 1. doz aşı uygulanırken 57 bin 177 kişinin ise 2. doz aşısı tamamlandı.