Karaman CHP Milletvekili İsmail Atakan Ünver bir süredir aldığı şikâyet telefonları üzerine Karaman Devlet Hastanesi Çocuk Acil Bölümünü ziyaret etti. Ünver, yaptığı ziyareti “SAĞLIKTA ÇAĞ ATLATANLARA !..” başlıklı yazısı ile sosyal medya hesabından paylaştı.

Ünver sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Bir süredir devam eden ve özellikle bugün vatandaşlarımızdan gelen şikayet telefonları üzerine akşam saatlerinde Karaman Devlet Hastanesi Çocuk Acil Bölümü'nü ziyaret ederek acilde bekleyen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi ilettim; sorun ve şikayetlerini bizzat dinledim.

Gördüğüm manzara;

-Acil şikayetiyle hastaneye gelip sıra alan ve önündeki 50-60 kişiyi beklemek durumunda kalan anne-babalar,

-Hastalıkları nedeniyle anne - babalarının kucağında veya bekleme koltuklarında halsizce uyuklayan çocuklar,

-Bir nöbette yaklaşık 300 hastayı muayene ve tedavi etmek durumunda kalan ve insanüstü bir çaba sarfeden tek bir çocuk acil doktoru,

-Yine insanüstü bir çabayla bu yoğunlukta hizmet vermeye çalışan sağlık, idari ve güvenlik personeli,

-Doktorun muyene ekranında 277 sıra nosu yazarken elindeki sıra barkotunda yazan 341 sıra nosunu görünce sıranın ne zaman kendilerine geleceğini kara kara düşünen anne-babalar,

-Saat 20.30'da sıra alıp 2 saatten fazla bir süre geçtiği halde halen sıra bekleyen hasta çocuklar ve anne-babaları,

Bu mu sağlıkta çağ atlayan Türkiye?

Bu mu sağlık hizmetlerinde Türkiye ortalamasının üstündeki Karaman?

Bir daha düşünün!..

Ve gereğini yapın... Hekim ve uzman hekim sıkıntısını çözün, hastanemizin fiziksel eksikliklerini giderin, hekim, idari personel, güvenlik ve sağlık personelinin çalışma koşullarını insan onuruna yakışır hale getirin, hastaların randevu, muayene ve tedavi süreçlerini zaman, mekan ve erişilebilirlik bakımından doğru yönetin. Sonra sağlıkta çağ atlamaktan ve Türkiye ortalamasının üstünde olmaktan bahsedin.

Mevcut durum Karaman'ımıza yakışmadığı gibi hemşehrilerimiz de mevcut durumu hak etmiyor” dedi.

Ünver’in bu paylaşımı sosyal medyada büyük beğeni topladı.