Karaman Devlet Hastanesi’ne alınan Holmium Yag Lazer, fleksibl (bükülebilir) üreterorenoskopi, bipolar TUR  ve fleksibl sistoskopi cihazlarımızla yapılan tanı ve tedaviye yönelik ameliyatlarla hastalarımızın tedavisinde yüksek standartlara ulaşılması sağlamıştır.  
Günümüzde endoskopik (kapalı) taş kırma ameliyatlarında uygulanan ideal taş kırma yöntemi lazerdir. Lazer kullanımıyla beraber artık üriner sistem taş ameliyatlarında taşlar daha kolay, daha güvenli bir şekilde kırılmakta ve taşlar toz haline getirilebilmektedir. Ameliyat sonrası iyileşme daha çabuk olmakta ve hastanede kalış süresi kısalmaktadır.

Rijit (bükülmeyen) cihazlarla ulaşamadığımız böbrek taşlarına, artık fleksibl (bükülebilir) üreterorenoskop ile ulaşıp taşları lazerle kırmak mümkün olmaktadır. Bu teknikle dışarıdan taş kırma (EWSL) ihtiyacı azalmıştır.

Ayrıca Lazer Cihazının  yumuşak doku cerrahi işlemlerinde, açık- laparoskopik cerrahi yaklaşımlarda ve diğer endoskopik girişimlerde (idrar yolları darlığı vb.) de kullanımı mevcuttur.

Prostat ve mesanenin kapalı ameliyatlarında kullanılan Bipolar TUR cihazı ile de klasik yöntemde kullanılan sıvıların neden olabileceği ciddi yan etkiler (TUR sendromu vb.), izotonik solüsyon kullanıldığı için hemen hemen hiç görülmemekte, klasik cihazların aksine operasyon süresi, sonda kalış süresi ve hastanede yatış süresi azalmaktadır.

Fleksibl Sistoskopla yapılan tanısal ve girişimsel işlemlerde genel veya bölgesel anestezi gerekmemektedir, lokal anestezi altında hastaların işlemleri ağrısız, hızlı ve konforlu bir şekilde yapılabilmektedir. 

Bizler de Karaman Kamu Hastaneleri Birliği olarak; alınan yeni cihazlarımızla ve yapılan yeni tedaviler ile Üroloji dalında da etkili, güvenli ve başarılı hizmet vermekten dolayı mutluyuz, gururluyuz. Ayrıca Üroloji Uzmanı Op. Dr. Alaaddin SELÇUK’ a, yeni cihaz alımında bulunduğu katkılarından dolayı kurumumuz adına teşekkürü bir borç biliriz.