Karaman İl Sağlık Müdürlüğü, basın mensupları ile toplantıda bir araya geldi.

Çalışmaları hakkında bilgi veren İl Müdürü Hasan Arslan, son zamanlarda Karaman halkının mağdur olduğu Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği sorununa açıklık getirdi.

3 tane hekimin atandığını fakat bazı nedenlerden dolayı halen göreve başlayamadığını belirten Arslan, şunları aktardı;

“2018 yılının Ocak ayından beri bizim birçok yasal kadın doğum taleplerimiz oldu. Bunların karşılığında bakanlığımız 3 tane hekim atadı. Bilecik’ten gelen arkadaşımız şu anda çalışıyor ama istifa etti, özel hastaneye geçeceği için. Bir arkadaşımız başladı ve hamilelik nedeniyle doğum iznine ayrıldı. Diğer arkadaşımız ise atandı fakat dosyasının tamamlanmasını bekliyor. 3 atamayı bakanlık yaptı ama 6 aylık dönemde bizim büyüklüğümüzdeki bir ile kadın doğumcu atanmışlığı yoktur. Çünkü Türkiye’de kadın doğum hekimi sayısı az. Kadın doğum uzmanları genelde özel hastanede çalışmayı istiyor, oraya gidiyorlar. O yüzden Türkiye’deki kadın doğum uzmanlarına göre bakanlık planlamasını yapıyor.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı açımızdan sıkıntımız var. Bunu kabul etmek lazım ama bu demek değil ki Sağlık Müdürlüğü yada Sağlık Bakanlığı bu konuda üzerine düşeni yapmadı demek değil. İki arkadaşımız doğum iznine ayrılmış olmasaydı zaten bu sıkıntımız olmayacaktı.”