Sosyal sorumluluk bilinci içerisinde öğrenci, öğretmen ve velilerle ortak bir çalışmaya imza atılarak Kale İlkokulunda kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanya çerçevesinde gerçekleştirilen programa İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Türk Kızılayı Karaman Temsilcisi Adem Küçükyarma, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve veliler katıldı.

“Bağışladığınız her kan ile kurtarılacak 3 can’ sloganlarıyla yola çıkan Kale İlkokulu, Türk Kızılayı iş birliği ile gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası kapsamında kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak için öğrencilere konferanslar verdi. Velilere ve komşu okullara mektuplar gönderilerek bilgilendirmelerde bulunuldu.

Duyarlı davranışlarından dolayı Kale İlkokulu yöneticilerini, öğretmen, öğrenci ve velilerini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi. İl Müdürü Kuntoğlu, her bireyin ihtiyaç duyabileceği hayati öneme sahip kan ihtiyacına yönelik küçük yaştan itibaren bilinç kazandırılmasının önemine değindi.

Kampanya çerçevesinde kan bağışı ile ilgili düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler verilerek program sona erdi.

Kan bağışında bulunmak isteyenler saat 18.30’a kadar Kale İlkokulundaki kampanyaya destek verebilir.

Sosyal sorumluluk bilinci içerisinde öğrenci, öğretmen ve velilerle ortak bir çalışmaya imza attıklarını belirten Okul Müdürü Emin Uğuz, “öğretmen, öğrenci ve velilerimizle bir kampanyayı başlattık.  Kampanya için çeşitli Bir kimsenin iyilik yapmasına vesile olmak o iyiliği yapmak gibidir düsturu ile geniş katılımın sağlanması için okulumuz kan bağışı kulübü, idare ve öğretmenler olarak büyük çaba sarf edilmektedir. Konunun önemini vurgulamak açısından okulumuzda kampanya günü ödüllendirilecektir. Vereceğimiz kan, sağlığınızın zekatı olsun diyerek 9 Ocak 2019 Çarşamba günü 12.00-18.30 saatleri arasında kan vermek isteyen herkesi Kale İlkokuluna bekliyoruz” dedi.

rek konuşmasına başlayan “Bağışladığınız her kan kurtarılacak canlara vesile olacak. Kan bağışı yapmak önemli bir insani görevdir. Küçük yaşlardan itibaren kan bağışı konusunda çocuklarımıza bilinç aşılamak, yetişkinlere hatırlatmalarda bulunmak ve toplumu harekete geçirmek amacıyla bu çalışma anlamlı bir kampanya olmuş. Tüm halkımızı bu önemli görevi yerine getirmek için 9 Ocak 2019 Çarşamba günü 12.00-18.30 saatleri arasında Kale İlkokuluna davet ediyorum. Bu kampanyada emeği geçen Okul Müdürümüz Emin Uğuz olmak üzere tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve Türk Kızılayı Karaman Şubesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.