İstanbul ve Diyarbakır’dan sonra Bursa’da kurulan Çocuk ve Ergen Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi (ÇEMATEM), 24 Kasımdan itibaren yataklı hizmete başlıyor.

ÇEMATEM, 35 bin metrekare alan üzerine kurulan Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin bahçesindeki binasında 24 Kasımdan itibaren yataklı hizmet vermeye başlayacak. Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ, birliğin kuruluşunun 2. yıldönümü münasebetiyle Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde basın toplantısı düzenledi. Birliğin kuruluşundan bu yana yapılan çalışmaları anlatan Baştuğ, yeni yapılan hastanelerle ve mevcut hastanelerdeki kapasitenin iyileştirilmesi ile yoğun bakım, acil, ameliyatlar gibi her alanda önemli başarılar elde edildiğini kaydetti.

Geçtiğimiz aylarda Dörtçelik Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılan ÇEMATEM’in 24 Kasım’da yataklı hizmete başlayacağı müjdesini veren Baştuğ, “Daha önce personel lojmanları olan bu bölümü ÇEMATEM olarak kullanıyoruz. Bir diğer lojmanı ise Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ne çevirdik. Şu anda ayakta bakıma başlandı. 16 psikiyatri uzmanımız burada görev yapacak. Hizmet verecek arkadaşlarımız yönetmelik gereği yakın dövüş eğitimi aldı. 15 yatak kapasiteli ve çocukların kendilerine zarar vermemesi için bütün tedbirlerin alındığı hastanemizde 24 saat güvenlik kameralarıyla çocukların hareketleri takip edilecek. Ailelerin onayı alındıktan sonra çocuklarımız 2 ay boyunca burada hizmet verecek” diye konuştu.

Bursa’nın sağlık hizmetleri memnuniyet seviyesi bakımından yüzde 77,3 ile Türkiye’de ilk sırada yer aldığını dile getiren Baştuğ, hastane yatak sayısı açısından Ankara’dan sonra ikinci sırada olduklarını ifade etti. Baştuğ, nitelikli yatak durumunun 2 yıl içinde yüzde 32,45 arttığını vurguladı.