Yalova İl Sağlık Müdürlüğü, Çiftlikköy’de açtığı 112 istasyonu ile ilçe yapılanmalarını tamamladı. Böylece ilde istasyon bulunmayan ilçe kalmadı.

Yalova’da acil sağlık hizmetlerinin daha süratli ve kesintisiz verilmesini hedefleyen İl Sağlık Müdürlüğü ilçe yapılanmalarını tamamladı. Yalova’nın en büyük ilçesi Çiftlikköy’de 112 istasyonu hizmete girdi. Açılan istasyonla bütün ilçelerde birer istasyon olmuş oldu. devreye sokularak acil sağlık hizmeti ağı oluşturulmuş oldu.

İldeki sağlık hizmetleri ve ambulans sayıları hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Ali Daştan, "Müdürlük olarak sağlıkta dönüşüm kapsamında birçok başarıya imza attık. Kesintisiz ve kaliteli hizmet veriyoruz. İl Ambulans Servisi’mize bağlı 9 adet A2 tipi istasyon ve Komuta Kontrol Merkezi var. 14 adet tam donanımlı ambulansla 7/24 sürekli hizmet veriyoruz. Dünya standartlarında 50 bin nüfusa 1 adet istasyon düşerken, il merkezinde istasyon başına ortalama 40 bin ilçelerde ise istasyon başına 15 bin nüfus düşmektedir. Vakalara ulaşma süremiz ortalama 7 dakikadır. Bu oran ülkemiz standartlarının üzerindedir. Yalova üç büyük ilin kesişme noktasında. İkamet eden, yaz nüfusu, yol güzergahı ve günübirlikçi vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi.