Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emin Özlü, “Estetik uygulamaları mutlaka bu konuda eğitim almış doktorlar uygulamalıdır” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Emin Özlü, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalında; botoks tedavisi, cilt gençleştirme yöntemleri olan mezoterapi ve PRP uygulamaları, dolgu enjeksiyonu tedavileri ve damarsal lezyonlarda lazer tedavilerinin uygulandığı bilgisini verdi.

Estetik uygulamaların son yıllarda hızla yaygınlaştığına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Özlü, bu uygulamaların doktor olmayan kişiler tarafından yapılmasının birçok olumsuz sonuçlara ve yan etkilere neden olabildiğine işaret etti. Yrd. Doç. Dr. Özlü, “Doktor olmayan kişiler tarafından yapılan bu uygulamalar ciltte yanıklar, lekelenmeler ve kalıcı deformitelere hatta kişinin hayatını tehdit eden yan etkilere neden olabilir. Son zamanlarda doktor olmayan kişiler tarafından yapılan estetik uygulamalara bağlı mağdur olan hasta oldukça fazladır. Bu nedenle estetik uygulamalar mutlaka bu konuda eğitim almış doktorlar tarafından uygulanmalıdır” dedi.

“Botoksu kırışıklık ve terleme tedavisinde uyguluyoruz”

Araştırma ve Uygulama Hastanesinde yapılan kozmetik uygulamalar hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Özlü, botoks tedavisinin özellikle iki kaş arasındaki kırışıklıkların, alındaki yatay çizgilerin, göz kenarındaki kırışıklıkların yok edilmesinde kullanılan bir tedavi yöntemi olduğuna dikkat çekti. Özlü, ayrıca botoks tedavisini koltuk altı, el ve ayaklarda aşırı terlemesi olan hastaların tedavisinde de kullandıklarını sözlerine ekledi.

Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde uygulanmakta olan PRP tedavisinin dermatolojide hangi amaçlarla yapıldığı ve uygulama şekli hakkında bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Özlü, “PRP uygulamasını ince çizgiler ve kırışıklıklar, cilt yenileme ve gençleştirme, saç dökülmeleri, sivilce izleri ve güneş lekelerinin tedavisinde kullanıyoruz. Bu yöntemde hastadan az miktarda kan alıyoruz ve birtakım işlemlerden geçiriyoruz. Böylece PRP olarak adlandırılan büyüme faktörlerinden zengin kısmı istenen bölgeye uyguluyoruz. Tedaviyi 2-4 hafta aralıklarla 3-6 seans tekrarlıyoruz. PRP tedavisi kişinin kendi kanından elde edildiği için son derece güvenilir ve yan etkisi az olan bir tedavi yöntemidir” şeklinde konuştu.

“Dolgu uygulamasıyla kısa sürede genç bir görünüm sağlanıyor”

Yrd. Doç. Dr. Özlü, deri altına ve deri içine enjeksiyonla uygulanan dolgu maddeleriyle yüzdeki ince ve derin kırışıklıkların giderildiğini, deride daha önceden oluşan iz ve çukurların yok edildiğini, dudakların kalınlaştırılabildiğini, yüzün orta ve alt kısmının yeniden şekillendirilebildiğini ve burundaki şekil bozukluklarının giderilebildiğini belirtti. Bu uygulama sonrası kısa sürede genç bir görünüm sağlandığını dile getiren Özlü, uygulama sonrası kişinin hemen günlük hayatına dönebildiğini de sözlerine ekledi.

“Damarsal lezyonlarda lazer tedavileri uygulanıyor”

Yrd. Doç. Dr. Emin Özlü, son olarak Dermatoloji Kliniği’nde hastalara özellikle damarsal lezyonlarda lazer tedavileri uygulandığını ifade ederek, “Doğumsal damarsal benler, kılcal damar çatlamaları, örümcek damar beni ve yüzeysel varislerde lazer ile tedavi yapabiliyoruz. Lazer tedavisi sonrası hastalarımız kısa sürede günlük hayatlarına dönebilmektedir” diye konuştu.