YOZGAT (AA) - Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, karın ağrısı şikayetiyle Yozgat Devlet Hastanesine kaldırılan 4 yaşındaki Meryem Üstüntaş'ın yanlış tedavi sonucu kangren olan kolunun kesileceği iddialarıyla ilgili tüm personel ve hastane hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meryem Üstüntaş'ın hastaneye yatışının ikinci gününde serum takılan kolunda şişlik ve kızarma olduğu, bunun üzerine serum tedavisinin sonlandırılarak, soğuk uygulama ile elevasyon yapıldığı belirtildi.

Meryem Üstüntaş'ın bir kaç gün sonra Ankara İbni Sina Hastanesine sevk edildiği ifade edilen açıklamada, "Öte yandan, konuyla ilgili Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığının adli incelemesi devam ediyor. Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği konuyla alakalı tüm personel ve hastane hakkında inceleme başlattı. Ayrıca Yozgat Devlet Hastanesi de disiplin soruşturması başlatmış olup soruşturma süreci devam etmektedir" denildi.

- Olay

Bazı gazetelerde, Meryem Üstüntaş'ın 9 Şubat'ta karın ağrısı şikayetiyle getirildiği Yozgat Devlet Hastanesinde uygulanan yanlış tedavi sonucu kolunun kangren olduğu ve kesileceği iddialarına ilişkin haberler yer almıştı.