Yeni hastanede oda tanzimleri sürüyor, her odada TV, otomatik yataklar ve banyo yer alıyor.

10 Aralık’ta geçici kabulü yapılacak hastane muhtemelen Aralık sonunda resmen faaliyete geçmesi bekleniyor.
Karaman’da TOKİ tarafından yaptırılan ve bitme aşamasına gelen yeni Devlet Hastanesi tamamlanmak üzere.
Geçici kabulü için müteahhide 2 aylık süre verilen ve eksiklerin büyük bölümü tamamlanan yeni hastanede, bir yandan da yeni malzemeler yerleştiriliyor.
Modern bir şekilde yapılan hastanenin her yeri modern alet,cihaz ve teçhizatlarla donatılırken, özellikle hasta odaları da, TV, buzdolabı, bonyo-lavabonun yanı sıra 3 yönlü otomatik modern yataklarla döşeniyor.
Yeni hastanede Ameliyathaneler yeni ve modern cihazlarla donatılırken, poliklinikler de  doktor ve muayene odası olarak tasarlanmış ve yeni malzemelerle döşenmekte.
Hastanenin 10 Aralık’ta geçici kabulünün yapılması ve TOKİ tarafından Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne teslimi ile eski hastanedeki bazı cihazların taşınmasına hemen başlanacağı öğrenildi.
Şu günlerde yeni hastanede bir yandan teçhizat yerleştirmeleri ve temizlik işleri yapılırken, önümüzdeki günlerde mefruşatının da yerleştirilerek hazır hale getirileceği öğrenildi.
Karaman Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Nuriye Ulu ve ekibi tarafından her gün yerinde yapılan incelemelerle yeni hastane hızla tamamlanma noktasına gelirken, muhtemelen Aralık ayı sonlarında yeni hastanenin yeni ve modern yerinde hizmete başlaması bekleniyor.
Yeni Hastanenin tamamlanarak hizmete girmesi ile eski hastanedeki pek çok sıkıntıda ortadan kalkmış ve vatandaşlar modern ve rahat bir ortamda sağlık hizmeti alacaklar.