Mayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, yeni yıla bir beden zayıflayarak girmenin mümkün olduğunu belirtti.

Eda Ağıllı, uygulanacak diyet programı çerçevesinde vücudun metabolik faaliyetlerini sürdürebilmesi ve toksinlerin atılabilmesi için gün boyunca 10 bardak su tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

YUMURTA İÇEREN KAHVALTIYLA GÜNE BAŞLAMAK

Gece boyunca uzun süren bir açlık sonrası metabolizmayı uyandırmayı sağlayacak en önemli öğünün kahvaltı olduğuna dikkat çeken Ağıllı, güne içeriğinde mutlaka yumurta bulunan bir kahvaltı ile başlanmasını önerdi. Eda Ağıllı, yumurtanın kişinin 36 saat boyunca tokluğu kontrol etmesini sağladığını aktararak şunları söyledi :

“Karnabahar, lahana, brokoli, brüksel lahanası, enginar bu mevsimin güçlü detoks sebzeleridir. Bir öğün mutlaka sebze yemeği tüketin, bu mevsimde de vücudunuzu uygun sebzelerle arındırın. Öğleden sonra mutlaka bir ara öğün yapın ve ara öğünde light süt, light yoğurt, ayran ya da kefir tüketin. Süt ve süt ürünleri bir yandan iştah kontrolü sağlarken bir yandan da, içerdiği kalsiyum yağ yakımını hızlandırır, akşam kalori alımını azaltmanızı kolaylaştırır.”

HIZLA KİLO VERMEK İÇİN İÇECEKLERE DİKKAT

Mayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, önerdiği diyet programında içeceklere özel bir önem verilmesi gerektiği değerlendirmesinde bulunarak, hazır, yüzde 100 doğal ya da taze sıkılmış meyve suları, gazlı içecekler ve alkollü içeceklerin ciddi anlamda kalori kazanımına sebep olduğunu hatırlattı. Sözkonusu içeceklerin, aynı zamanda tüketim sonrası hızla acıktıran bir yapıya sahip olduğuna dikkat çeken Eda Ağıllı, bu içeceklerin tüketiminin sınırlandırılması gerektiğini ifade etti.

EN İYİ İÇECEKLER SU VE SADE MADEN SUYU

Kalorisiz ve sağlıklı olarak tüketebilecek en iyi içeceklerin su ve sade maden suyu olduğunu kaydeden Diyetisyen Ağıllı, “Daha fazla lifli besin tüketin. Lif sindirim süresini uzatır, uzun süre tok kalmanızı sağlar, bağırsaklardan yağ atımını sağlayarak vücuda daha az kalori almanızı sağlar. Nohut, kuru fasulye, mercimek, bulgur, yulaf, tam tahıldan elde edilen ürünler, taze sebze ve meyveler en iyi lif kaynaklarıdır. Saat 23:00-06:00 saatleri arasında uyumaya özen gösterin. Düzenli gece uykusu düzenli metbolizma hızı sağlar. Biyolojik saatinizi bu saatlerde uyumaya kurun” dedi.

“BEDENİNİZ İÇİN KENDİNİZE 45 DAKİKA AYIRIN”

Mayasante Polikliniği Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Eda Ağıllı, günlük yaşantı içinde kişinin kendisine her gün ekstra 45 dakika hareket katması gerektiğini, bu kapsamda da, en iyi tercihlerin açık hava yürüyüşü, egzersiz bisikleti, plates, yüzme, step aerobik, yoga gibi keyif alınacak aktiviteler olduğunu belirtti. Bu aktivitelerin mutlaka sürekli ve düzenli olarak kişinin günlük programına dahil edilmesini isteyen Eda Ağıllı, açıkladığı diyet programının sıkı bir şekilde takip edilmesi durumunda, 15 gün içinde bir beden zayıflamanın mümkün olduğunu sözlerine ekledi.