Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
1 Nisan Pazar günü Üniversite Yüksek Öğretime Geçiş (YGS) sınavı yapılacaktır.  Sınav nedeniyle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından “Adayların sınava girecekleri binayı ve salonu sınav gününden önce görmelerinin yararlarına olacağı; sınav binalarının 31 Mart 2012 tarihi saat 10.00’dan 16.00’a kadar açık tutulacağı” bildirilmiş ancak, o gün okullarda bu hizmetin kim tarafından sunulacağı ve hizmet sunacakların ücreti açıklanmamıştır. 

ÖSYM’nin yaptığı bu duyurudan sonra Şubemiz Cumartesi günü okulun açık bulundurulması için görevlendirilen personele herhangi bir ücret verilmeden fazla mesai harcamasının uygun olmadığını bildiren bir açıklama yapmıştır.

Şubemiz, Sendika Genel Merkeziyle görüşerek Cumartesi görevlendirilen personellerin bu mağduriyetini bildirmiş, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi de ÖSYM Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi başkanlığına 31.03.2012 Cumartesi günü okulları açık bulunduracak ve adaylara rehberlik yapacak personele fazla mesai ücreti ödenmesi için başvuruda bulunmuştur.

Girişimlerimiz netice vermiş söz konusu görevi yapacak personele fazla mesai ücreti olarak Yüz TL verilmesine karar verilmiştir. Sınav hizmetlerinde görev alacak personelin mağduriyetinin giderilmesi hususunda ilgi ve hassasiyetinden dolayı Karaman Sınav Merkezi Yöneticiliğine teşekkür eder, sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz.” dedi.