Yumurta donasyonu ilk zamanlarda, menopoza erken giren kadınlarda uygulanmaya başlanmıştır. Ultrasonda yumurta rezervi değerlendirildikten sonra yumurta donasyonuna karar verilebilmektedir. Günümüzde ise uygulanma alanları bira daha genişlemiş olan yumurta donasyonu, doğal yollar ile çocuk sahibi olamayan çiftler için çok önemli bir konumdadır.

Kendi yumurtası bitmiş ya da çocuk sahibi olmak için uygun olmayan hastalarda yumurta donasyonu yöntemine sıklıkla başvurulur. Yumurta donasyonu işleminde her geçen gün gelişim gösteren Kıbrıs, bu alanda önemli çalışmalara imza atan bazı merkezlere ev sahipliği yapmaktadır. Bazı Kıbrıs tüp bebek merkezleri tarafından gerçekleştirilen yumurta donasyonu, oldukça güvenilir olup başarı oranları da yüksektir.

Yumurta Donasyonu Yönteminde Donör Seçimi

Yumurta donasyonu, genel olarak yumurta nakline bağlı gelişen bir yöntemdir. Yumurta naklinin yapılması için de bir donörün bulunması gerekir. Donör olarak adlandırılan yumurta vericilerinin seçimini en iyi şekilde yapmak oldukça önemlidir.

Donör seçimi yaparken çiftlerin oldukça dikkat etmeleri gereken konular bulunur. Özellikle yaş faktörü, donör seçimi yapılırken göz önünde bulundurulması gereken önemli konuların başında yer alır. Uzmanların yumurta vericileri için önerdiği yaş, 21-36 yaş aralığıdır. Ancak çiftler kaliteli bir yumurta donasyonu işleminin gerçekleştirilmesini istiyorlarsa, otuz yaşını aşmamaları önerilir.

Donör belirlenmeden önce gerekli testlerin tamamının yapılmış olması gerekir. Vücut sağlığının yanı sıra akıl sağlığının da bazı testlerden geçmesi gerekir. Yapılan genetik ve psikiyatrik testler sonucunda uygun görülen donöre karar verilir.

Kıbrıs tüp bebek merkezlerinden bazılarının dikkat ettiği bir diğer konu ise, alıcı ve donör arasında herhangi bir etkileşimin olmamasıdır. Bu yüzden de alıcı ile donörün kimlik bilgileri hiçbir şekilde paylaşılmamaktadır. Cyprus IVF merkezi de yumurta donasyonu işleminde bu tip gizlilik kurallarına önem veren merkezler arasında yer alır.

Yumurta Donasyonu İşleminde Sonuç Ne Zaman Belli Olur?

Yumurta donasyonu işlemi, tüp bebek tedavi yöntemleri arasında en yüksek başarı oranına sahip yöntemdir. Bu nedenle de insanların bu yönteme karşı önyargılı olmamaları gerekir. Yumurta donasyonunda embriyo transferi yapıldıktan sonraki 12. Günde gebelik testi yapılmalıdır. Gebelik testine göre yöntemin başarılı sonuçlanıp sonuçlanmadığı anlaşılır.

Yumurta donasyonu işleminde herhangi bir sorun ile karşılaşmamak ve başarı oranını artırmak istiyorsanız Kıbrıs tüp bebek merkezi seçiminize dikkat etmeniz gerekir. İyi bir şekilde yapılan merkez araştırması sonrasında karar verilmesi mantıklı olacaktır. Kıbrıs tüp bebek merkezi araştırması yapılırken internetten de yardım alınabilir. Özellikle https://www.cyprusivf.net/yumurta_donasyonu/ gibi internet sitelerini inceleyerek yumurta donasyonu hakkında araştırmalarınızı detaylandırabilirsiniz.