Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Üniversitesi ve Teknokent Müdürlüğü ile 1. OSB Müdürlüğünün ortak çalışmaları neticesinde Sakarya Teknokent A. Ş. 1. OSB büyüme alanında oluşturulacak şube binasında da hizmet verecek.

Sakarya’daki sanayi ve üniversite işbirliğini güçlendirerek, teknoloji ağırlıklı üretim ve girişimciliği desteklemek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojileri benimsemeleri için ortam oluşturma amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında taraflar arasında bir protokol imzalandı. Söz konusu protokol imza törenine SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kösemusul, Teknokent A.Ş. Müdürü Tahsin Engin, 1. OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haşim Yücel, Yönetim Kurulu Üyeleri; İsmet Çalışkan, İsak Satış ile 1. OSB Bölge Müdürü Ahmet Çubuk iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kösemusul,“İmzalanan protokol ile ilimizdeki sanayi ve üniversite işbirliğini güçlendirerek, teknoloji ağırlıklı üretim ve girişimciliği desteklemek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojileri benimsemeleri için ortam oluşturmak amaçlanmıştır. 1. OSB bünyesindeki büyüme alanında Teknokent’e ait bir bölümün olması ilimizin gelişme sürecinde oldukça faydalı olacaktır. İlimize hayırlı olsun” dedi. Protokol imza töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise ,“Sakarya’mız hamdolsun hızla büyüyor ve gelişiyor. Sakarya’mızı ülkemizin 100. Yılı hedeflerine hazırlamak için zamanın ruhuna uygun projeler geliştiriyor ve şehrimizin tüm dinamikleri ile ortak akılda buluşarak bu projeleri hızla hayata geçiriyoruz. Sakarya’mızın neye ihtiyacı olduğunu biz iş dünyası olarak iyi biliyoruz. Sakarya’mız için dersimizi iyi çalışıyoruz. İlimizdeki sanayi ve üniversite işbirliğini daha da güçlendirecek çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Güçlü sanayi için kaliteli eğitime, bilimsel çalışmalara ihtiyaç var. Bu yüzden Üniversitemizle her zaman çalışmaya devam edeceğiz. Güçlü sanayi için teknolojik altyapıya ihtiyaç var, yenilikçi üretime ihtiyaç var. İşte bu yüzden TEKNOKENT bizim için çok önemli. Sakarya Teknokent A.Ş.’nin 1. Organize Sanayi Bölgesi büyüme alanlarında yer alması, sanayi sektöründe üretim ve proje planlama alanlarının birlikte hareket etmesi anlamında çok faydalı olacaktır. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir üniversite- sanayi işbirliği yaşandığını ifade ederek Teknokent’in 1. OSB genişleme alanında da yer alacak olmasının da bunun güzel bir örneği olduğunu ifade etti. Rektör Elmas konuşmasının devamında “Biz üniversite sanayi işbirliğini sözde bırakmadı. Hayata geçirdik. Kurumlar kendi işlerini en iyi şekilde ifa ederken aynı zamanda işbirliği ve ortak çalışmalara da açık olmalı. Üniversite olarak akademik çalışmaların yanı sıra üretim çıktılı projelere de ağırlık veriyoruz. Tüm bölümlerimizde proje mecburiyeti getirdik. Çok güzel sonuçlar elde edeceğimize inanıyoruz. Bilimsel çalışmaların üretime katkılarının ne oranda olduğunu ölçmek anlamında özellikle dış paydaşlı projelerin oldukça faydalı olacağına inanıyor işbirliğimizi güçlendireceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.