"Uluslararası Sözlük Bilimi 21.-Yüzyılda Sözlükçülük’’ adlı sempozyum 26 Kasım Çarşamba Günü saat 10.00’da Sakarya protokolü ve birbirinden değerli akademisyenlerin katılımı ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayacak.

26-27 Kasım tarihlerinde Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kongre ve Kültür Merkezi’nde Hendek Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile düzenlenecek olan "Uluslararası Sözlük Bilimi Sempozyumu: 21. Yüzyılda Sözlükçülük" adlı sempozyum 26 Kasım Çarşamba Günü saat 10.00’da Sakarya protokolü ve birbirinden değerli akademisyenlerin katılımı ile başlayacak. Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Dr. Yılmaz Daşçıoğlu’nun onursal başkanlığını yaptığı sempozyumda Düzenleme Kurulu Başkanı ise SAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Yılmaz. Sempozyumun onur konukları Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa S. Kaçalin ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi’ye sempozyum düzenleme kurulu tarafından Türk Dili’ne katkılarından dolayı plaket verilecek.

Sempozyumun temel amacı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Engin Yılmaz, “21. yüzyılda teknolojinin ve eğitim programlarının gelişmesi ve hayat boyu öğrenme felsefesinin yaygınlaşması ile önemli bir kaynak olan sözlüklerin nitelikli olarak hazırlanmasında paydaş olan, sözlük bilimi kuramcılarını, sözlük hazırlayıcılarını, sözlük kullanıcılarını ve sözlük eleştirmenlerini bir araya getirerek alandaki sorunları irdelemek, tartışmak ve çözüm önerileri getirmektir” diye konuştu.

Sempozyum kapsamında sunulan bildirilerin kitap halinde basılması ile de, sözlük bilimi alanındaki temel kaynak ihtiyacının karşılanması hususunda da katkıda bulunulması hedeflendiğini belirten Prof. Dr Yılmaz, iki gün sürecek sempozyumda 51 bildirinin sunulacağını bildirdi. Sempozyuma katılan akademisyenler Çarşamba akşamı Bayraktepe’de Hendek Belediyesi’nin misafiri olacaklar.