AK Parti Serdivan İlçe Başkanlığı 27’inci danışma meclisi gerçekleşti.

Serdivan Belediyesi Konferans salonunda gerçekleşen danışma meclisine AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ak Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik ve çok sayıda davetli katıldı. Program saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal marşının okunmasının ardından slâyt gösterisi ile devam etti.

Danışma Meclisinde açılış konuşmasını yapan AK Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, “ AK Parti Serdivan ilçe başkanlığı ak partimizin kongre sürecinde başladığında hem genel merkezin hem de il başkanlığımızın talimatıyla birlikte kongre çalışmalarına başladık. Teşkilatımız ise ilk önce delege tespit komisyonları çalışmasını yaptı. Gayet demokratik bir şekilde yoğun bir katılımla bin 700 kişinin katılımıyla delege seçimleri gerçekleştirdik. 30 Kasımda kongremiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ak Parti Serdivan teşkilatı görevin bilincinde olan bir teşkilat. İnşallah bundan sonraki süreçte de hep birlikte olacağız diyorum” diye konuştu.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise“ 5 yıl görev yaptık. İkinci seçilişimiz. 6’ncı yılımızdayız. Çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar yapmış olduğumuz yol, trafik, kaldırım, park çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bugün itibariyle 23 bin ton asfaltımızı döktük, 40 bin metrekare parke çalışmalarımızı bitirdik. Sene sonu kadar hedefimiz 30 bin ton asfalt, hedefimiz 50 bin metre kare parke çalışmasıdır. 15 kilometrelik bir yol açılımıyla birlikte devam ediyor. Park çalışmalarımız, kültürel çalışmalarımız devam ediyor’’ dedi.

AK Parti’de yaşanan kongre sürecini değerlendiren Alemdar, ’’Biz misyon adamlarıyız. Bizim bir misyonumuz var. Biz rastgele tabelası kurulmuş üç beş kişinin bir araya gelerek bugün canım sıkıldı siyasi boşluk var ben parti kurmak istiyorum diyenlerin kurduğu partinin mensubu değiliz. Biz yola çıkarken bu ülkenin, milletin hassasiyetlerini 90 yıldır özlemle, sabırla rağmen bir misyonu belirlemiş tüm mağdurların yanında olabilecek bir duruş ortaya koyan misyonun temsilcileriyiz. Biz yola çıkarken dedik ki mazlumların ve mağdurların hakkını korumak için yola çıktık. Hiç kimsenin partiye zarar verme hakkı yok. Gazetelere atılan manşetlere ve yapılan haberlere bakıyorum. AK Parti karıştı gibi. Hiç kimse birilerinin gazına gelmesin. Başkalarının attığı manşetlerin peşine takılmayın. Bazıları 12 yıldır manşet atıyor. o başkası senin iyiliğine olan hiçbir şeyi istemez. Bunlara karşı daha fazla kenetlenmek beraber olmak zorundayız. Benim hep inandığım bir şey vardır. Biri sana bir şey söylüyorsa,söyleyenin amacına bakacaksın..Bazı şeyler kader kısmet işi..Olacağı varsa oluyor, sen ne kadar çabalarsan çabala olacağı varsa oluyor. Hepimiz insanız elbette nefislerimiz de var. Ancak biz bu konuda kadere inanmış insanlarız. Mesela benim aklımda ilk seçildiğim zaman Serdivan Belediye Başkanı olmak yoktu. Ama oldum, iyi ki de oldum. Anlatmaya çalıştığım bir şey olacaksa oluyor. Ben uzun yıllardan bu yana bu tip konularda konuşmadım. Ancak gelinen noktada bunları anlatma ihtiyacı hissettim. Bizim milletimize karşı sorumluluğumuz var. Bakın söylüyorum,2015 seçimlerinden de Allah’ın izni ile oylarımızı arttırmış olarak çıkacağız. Yeter ki, birbirimize sarılalım, destek olalım. Bakıyorum yazılıyor çiziliyor. Bazıları demokrasiden bahsediyor. ’Demokrasi ve özgürlük iki kişinin kendi haklarına saygı duymasıdır. Özgürlük ve demokrasi var diye ben burayı birbirine katamam. Burada demokrasi var adı altında ben istediğimi istediğim zaman yapamam. Burası kuralları kaideleri olan kendi içerisinde kendi yaşam alanlarının belirlendiği hak hukuk içerisinde kamu düzenini bozmadan yaşanılır. Hiç kimse demokrasinin arkasına sığınmasın’’ diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu’nun konuşmasının sonunda AK Parti Genel Merkezinin Serdivan İlçe Başkan adayı olarak mevcut başkan Osman Çelik’i aday olarak belirlediğini açıkladı,daha sonra alkışlarla Osman Çelik salona gelerek bit teşekkür konuşması yaptı. Bu esnada patlayan konfetilerle ortaya renkli görüntüler çıktı.