Sakarya’nın su ihtiyacını karşılamak amacı ile inşaatına 2013 Mart ayında başlanan Ballıkaya Barajı’nda, kamulaştırma bedellerini az bulan vatandaşlar yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmasını istediler.

Sakarya’nın Akyazı İlçesi Beldibi köyü sınırları içerisinde yapılacak olan Ballıkaya Barajı kamulaştırma sorunu devam ediyor. Beldibi köyü sakinleri kamulaştırma bedellerini az bularak yetkililerin soruna çözüm bulması için yardım istediler. Sakarya’nın su ihtiyacını karşılamak amacı ile inşaatına 2013 Mart ayında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla başlanan baraj inşaatı devam ediyor. İnşaatın devam ettiği Beldibi Beşevler mevkiinde ikamet eden vatandaşlar ise evlerinin birinci katına kadar su olacağını belirterek, “Bizler mecburi olarak atalarımızın mezarlarını anılarımızı komşularımızı bırakarak, alışık olduğumuz çevremizden uzaklaşarak gitmek kolay değil. Birde bu yaşananların üzerine kamulaştırma için ödenen bedeller az olunca bir Beldibi yaşayanı olarak üzüntü duyuyoruz” diyerek duygularını dile getirdiler.

71 milyon 618 bin TL’ye mal olacak ve Sakarya’ya yılda 189 milyon metreküp içme suyu sağlayacak olan Ballıkaya Barajı’ndan Sapanca Gölü’ne de su aktarılabilecek.