Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Adapazarı Belediyesi tarafından Orta Mahalle’de yaptırılan İmam Hatip Ortaokulu’nu basın mensuplarıyla birlikte gezerek okulla ilgili bilgi verdi.

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, yeni yaptırılan İmam Hatip Ortaokulu’nu basına tanıttıktan sonra Elegant’ta basın toplantısı düzenledi. Okul bahçesinin yetersizliğiyle ilgili çıkan iddiaları da yanıtlayan Başkan Dişli, “İstimlakları Milli Eğitim bakanlığı yapıyor. Devlet istimlaklarını yaptı bize verdi. Milli Eğitim Bakanlığı okulu çok beğenince Büyükşehir Belediyemize müracaat ederek okul bahçesinin biraz daha genişletilmesini istediler. Bunun içinde etrafında bulunan 2 evin daha istimlak edilmesi gerekiyor. Devlette işleyen sistem bellidir. İstimlakları bakanlık yapacak” dedi.

Yerel yönetimlerin en fazla eleştirilen kurumlar olduğunu kaydeden Başkan Dişli, “Milli Eğitim Bakanlığı bize yer gösterdi biz orada okul yaptık. Aynı sistemle okul yaptıran işadamları da var. Ayrıca bu okulun mahalleye de ayrı bir renk kazandırdığını düşünüyorum. Bu devlet hukuk devletidir. Beğenmeyen varsa mahkeme açar. Çocukların buradaki prefabrik yapıda çok kötü şartlarda eğitim aldığı görünce okulun yapımını biz üstlendik. Biz hizmet için varız. Ancak bazı istenmeyen olayların yaşanması bizim de şevkimizi kırıyor. Biz burada samimi davrandık. Okulumuzun diğer okul bahçelerinden eksik bir yanı yok. Okulumuzun bugün açılmasında da bir engel yok” diye konuştu.