Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen 2. Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’na katılan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, yeni Büyükşehir Yasası ve belediyelerin mali mevzuatı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Bursa’da gerçekleştirilen 2. Büyükşehir Belediye Başkanları İstişare Toplantısına katıldı. Çelik Palas Hotel’de düzenlenen programın açılış gününde kabineden birçok bakanın yanı sıra, milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanları da yer aldı. Başbakan Davutoğlu’nun yerel yönetimlerde hukuki, idari, imar, altyapı ve teknik konuları değerlendirdiği açılış konuşması ile başlayan programın devamında Büyükşehir Belediye Başkanları da söz aldı.

Programda yeni Büyükşehir Yasası ve belediyelerin mali mevzuatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Yeni Büyükşehir Yasası, şehirlerin önünü açtı. Sakarya, yeni yasaya en kolay uyum sağlayan şehirlerin başında geliyor. Biz, yasa yürürlülüğe girmeden önce yeni yasa ile ilgili gerekli hazırlıkları tamamlamıştık” dedi. Belediyelerin mali mevzuatları ile ilgili olarak gelir getirici önlemler alınması gerektiğinin de altını çizen Başkan Toçoğlu, sunumunun devamında Büyükşehir Belediye Başkanaları ile tecrübe paylaşımında bulundu.