Yılın son meclis toplantısında Haydarpaşa-Adapazarı Bölgesel Trenleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, “Biz her zaman ifade ediyoruz, İstanbul-Adapazarı arasında işleyen trenlerin merkeze gelmesine karşı değiliz. TCDD’nin Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli gördüğü çalışmaları yapmasını istiyoruz” dedi. Mecliste ayrıca, Sabit Efendi Konağı’nın Yerel Kültür Derneği ve KADEM’e tahsis edilmesi kararı da verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. İlave 3 madde ile toplam 50 gündemin görüşüldüğü mecliste Başkan Toçoğlu, Yüksek Hızlı Tren çalışmaları sebebiyle seferlerine ara verilen Haydarpaşa-Adapazarı Bölgesel Trenleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Toçoğlu, “Biz her zaman ifade ediyoruz, İstanbul-Adapazarı arasında işleyen trenlerin merkeze gelmesine karşı değiliz. TCDD’nin Büyükşehir Belediyesi’nin gerekli gördüğü çalışmaları yapmasını istiyoruz. Mithatpaşa’dan itibaren, yaklaşık 3 kilometrelik mesafede 5 hemzemin geçit var. Biz de bu geçitlerde istediğimiz çalışmalar yapılana kadar tren seferlerinin Arifiye’den yapılması gerekliliğini ifade ettik” diye konuştu. Tren garının Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili de gerekli teklifleri yaptıklarını da açıklamalarına ekleyen Toçoğlu, “Şehir merkezi yayalarındır. TCDD, bizim istediğimiz gerekli çalışmaları yapana kadar vatandaşlarımız Arifiye’ye ADARAY ile taşınacak. Bu konu ile ilgili olarak, tren garının Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili de gerekli teklifimizi yaptık. Büyükşehir olarak tren garının daha modern bir görünüme kavuşması adına gerekli çalışmaları yapmak istediğimizi ifade ettik” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ilave 3 gündem ile toplam 50 madde karara bağlandı. İlk 31 madde ve 50. madde dâhil olmak üzere toplan 33 madde komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edilirken; 32 ve 44. maddeler arasındaki 13 madde ve 48 ile 49. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 45, 46 ve 47. maddeleri ise meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilen Tarihi Sabit Efendi Konağı, Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündeme geldi. Başkan Toçoğlu’nun daha önce sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunulacağını müjdelediği konak, meclis üyelerinin kararı ile Sakarya Yerel Kültür Dernekleri Federasyonu ve Kadın ve Demokrasi Derneği’ne (KADEM) tahsis edildi. Yılın son meclisinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından Camili 2’de inşa edilecek olan Ayçiçeği Vadisi de görüşüldü. Vadi ve çevresine ilişkin hazırlanan Uygulama İmar Planı, görüşülmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.