Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası(SATSO) tarafından yürütülen yerli oto projesine destek verdiklerini açıkladı. Toçoğlu, "Yerli oto da şehrimize çok yakışacaktır. Yerli oto ile Sakarya’mız kazanacak. Esnafımız, ticaret erbabımız, hemşerilerimiz kazanacak. Türkiye kazanacak” dedi" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO tarafından yürütülen yerli oto projesine destek verdiklerini açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Otomotiv Şehri Sakarya yolunda gayretli adımlar atan SATSO’yu destekliyoruz. Yerli oto için Sakarya avantajlı bir şehirdir. Sakarya’mızın sanayisi özellikle otomotivde hızla büyüyor, gelişiyor. SATSO şehrimiz için önemli bir hedefte, aktif bir çalışma yürütüyor” diye konuştu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile gerekli istişarelerin yapıldığını da açıklamalarına ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Sayın Bakanımız Fikri Işık’ın şehrimizi ziyaretinde, yerli oto çalışmaları ile ilgili bilgi vermiştik. İnşallah bu çalışmalardan şehrimiz adına güzel bir netice çıkar. Biz, SATSO’nun otomotiv sektörü için hayata geçirdiği başta çalıştay olmak üzere Otomotiv İhtisas OSB ve birçok önemli çalışmayı destekledik. Gücümüz birlikteliğimizdendir. Sakaryamıza önemli yatırımları birlikte çalışarak kazandırdık. SATSO’nun yerli oto talebini de destekliyoruz. Yerli oto, başarılı sanayimiz ve nitelikli iş gücümüz ile yollarda olacaktır. 100 yıllık otomotiv tecrübemiz var. Milli Tank Altay ve Milli Tren Sakaryamızda üretiliyor. Yerli oto da şehrimize çok yakışacaktır. Yerli oto ile Sakarya’mız kazanacak. Esnafımız, ticaret erbabımız, hemşerilerimiz kazanacak. Türkiye kazanacak” ifadelerini kullandı.