Adapazarı Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü tarafından ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi konulu seminer düzenlendi.

Denetçi eğitmenler M.İsmail Caran ile Aykut Onkardeşler tarafından verilen eğitim seminerinde Yönetim Sorumluluğu, Kalite Yönetim Sistemi, Dokümantasyon Şartları, İzleme,Ölçme ve İyileştirme,İç Denetimler, Yönetim Gözden Geçirme gibi konular anlatıldı. Seminere Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın ve Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer de katıldı.

Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, görülen eksiklerin giderilmesi açısından bu tür seminerlerin personel için de önemli olduğuna dikkat çekerek “ Maden Ocakları vakalarında gördüğümüz gibi talihsiz bir kaza olduğu zaman her türlü ihmal araştırılıyor. Bir yasal sorumluluk olduğu zaman ilgilisi bizler olduğumuz kadar sizlersiniz de. Düzeltilmesi gereken konularımız varsa birlikte düzelteceğiz” dedi.

Semineri veren İsmail Caran ve Aykur Onkardeşler, her hangi bir olay olmadığı sürece herkesin mutlu olduğunu ancak olay olduğunda da sonucun üzücü olduğuna dikkat çektiler. Fen İşleri Müdürlüğünde inceleme yapan ekip iş çalışırken mutlaka baret takılması gerektiğini ifade ederek “Zaten kaza bir defa oluyor. Oda ölümle sonuçlanıyor.Bu açıdan iş güvenliği önemli” dedi.