3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile Sakarya Engelli Birlik Federasyonu tarafından düzenlenen programa katılan AK Partili işadamı Cihan Saraç, “Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım” dedi.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı’nın da katıldığı Çark Mesire de yapılan programda, engellilere verdiği destekten dolayı işadamı Cihan Saraç’a Engelli Birlik Federasyonu Başkanı İbrahim İşçi tarafından plaketle teşekkür edildi.

Saraç, “Her zaman engelli kardeşlerimizin kanında olmaya devam edeceğiz” diyerek, şunları söyledi; “Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin içinde bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal boyutlarıyla hepimizi yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bir insanın engelli olması; onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına bir engel teşkil etmemektedir. Elbette sıkıntı ve zorluklar olacaktır; ancak her şeye rağmen yaşama sevinci hiçbir şekilde kaybedilmemelidir.

Hiçbir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını unutmayalım. Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Bir gün bizim de sakat kalabileceğimizi aklımızdan çıkarmadan, onlara yardımcı olalım. Bu duygu ve düşüncelerle, hepimizi hayata bağlayan sevgi ve yaşama sevincinin sonsuza kadar kalplerinizde bulunmasını diliyor, bütün engellilerimize yürekten sevgilerimi sunuyor, Dünya Engelliler Gününü kutluyorum.”

Engelli Birlik Federasyonu Başkanı İbrahim İşçi, verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Cihan bey her zaman yanımızda oldu. Bizleri destekledi. Bizlerde her zaman onun yanında olacağız” dedi.