Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından yürütülen ‘Gönüllülük Eğitimi’ projesi sona erdi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen son faaliyet toplantısına, Proje Koordinatörleri SAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Genç ve Yrd. Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan, Prof. Dr. Metin Işık, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sakarya İl Temsilcisi Ruhi Ademoğlu ve projede eğitim gören öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Proje Koordinatörü Doç. Dr. Yusuf Genç, “Ülkemizde gönüllülük faaliyetleri ne yazık ki yüzde 2 oranında. Diğer ülkelere baktığımızda bu oranın Amerika’da yüzde 68, İsveç’te yüzde 57, Hindistan’da yüzde 32’ye yükseldiğini görmekteyiz. Toplumumuzun Sivil Toplum Kuruluşlarına olan ilgisini arttırmalı, atıl kalan beyinleri aktif hale gelmeliyiz. Gönüllülük adı üzerinde gönülden geçer. Gönülden yapmak ile gönüllü olmak kişiyi hayatta başarılı kılar. Bu bilinci toplumumuzun bütün katmanlarına yaymalı ve duyarlılık kazandırmalıyız” şeklinde konuştu.

Gönüllülük projesi kapsamında 10 ay boyunca Sakarya’da birçok faaliyette bulunduklarını söyleyen Genç, “İlimizdeki dört eğitim kurumunda on beş seminer verdik. Derslerinde başarısız olan öğrencilere destek olduk. Çanakkale, Taraklı ve Göynük gezileri yaparak öğrencilere tarih bilinci kazandırdık. Proje kapsamında 600 adet kitap dağıttık, Sapanca’da velilere ‘Aile İçi İletişim ve Gençlik Sorunları’ semineri verdik, okullar arası spor turnuvaları düzenledik” dedi.