Hendek Belediyesi’nin Hendek halkının kişisel, sosyal, mesleki gelişimine katkı sağlamak için sunmuş olduğu en önemli hizmetlerinden biri olan HESMEK, İngilizce ve Japonca kursu açıyor.

Hendek Belediyesi meslek edindirme kursları HESMEK bünyesinde, İngilizce ve Japonca kursu açılıyor. “Bir lisan bir insan. İki lisan İki insan” sözünden hareketle gençlerin faydalanması amacıyla başlatılan kursa, gençler büyük ilgi gösteriyor. Temel İngilizce ve temel Japonca kapsamında gerçekleştirilen kurs, pratikte konuşmayı ve konuşulanı anlamayı amaçlıyor. “Hendeklilerin ve ilçemizde eğitim gören fikren ve bedenen sağlıklı, serbest zamanlarını kendi istek ve yetenekleri doğrultusunda sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerle değerlendirmeleri en büyük hedefimizdir” diyen Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, “Açılacak olan 120 saatlik Pratik İngilizce ve Japonca kursu öğretim yılı sonuna kadar sürecek” diye konuştu.

Hendek Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları bünyesinde açılacak olan 120 saatlik İngilizce ve Japonca kursları uzman öğretmenler tarafından verilecek. Kursa en az ilkokul mezunu olan herkes katılabilecek. Kursa katılmak isteyenler 26 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında Hendek Belediyesi Sanat ve Meslek Merkezi’ne başvurabilecekleri veya 614 60 37 no’lu telefondan bilgi alabilecekleri bildirildi.