İHH İnsani Yardım Vakfı’nın geçen yıl başlatmış olduğu “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile 2014-2015 eğitim ve öğretim döneminde de hayata geçirilmeye devam ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilcisi Ruhi Ademoğlu ve beraberindekiler, Proje kapsamında bu yılki çalışmalar hakkında istişarelerde bulunmak üzere Sakarya Müftüsü İlyas Serenli’yi ziyaret ettiler.

Gerçekleştirilen ziyarette İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, "Sakarya müftümüz İlyas Serenli ve Müftülük yetkilileri ile yetimlere yönelik projeyle ilgili toplumda bir farkındalık oluşturma noktasında görüş alışverişinde bulunduk. Sosyal sorumluluk projelerinde her zaman yanımızda olan sayın müftümüzden bu yıl da tam destek sözü aldık" dedi.

Sakarya Müftü Yardımcılarının da hazır bulunduğu ziyaretin sonunda projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, "Gerek Diyanet İşleri Başkanlığı, gerek Müftülüklerimiz, gerekse bu alanda faaliyet gösteren Sivil toplum kuruluşları son yıllarda önemli sosyal sorumluluk projelerini hayata geçiriyorlar. Bu kapsamdaki önemli projelerden biri olan ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesiyle ilgili Sakarya Müftülüğü olarak; İHH tarafından başlatılan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın paydaş olarak desteklediği bu projeye geçen yıl olduğu gibi bu yıl da her türlü desteği vereceğiz. Dünyanın ve ülkemizin istikbali adına bu projeye sahip çıkmalıyız. Yetim çocuklara sahip çıkmak bizim hem dini hem insani görevlerimizden biridir. Yetimlere kol kanat germek, yaşadıkları zorluklara çözüm bulmak ve onlara sevdiklerinin yokluğunu hissettirmemek için ortak hareket ederek bu projeyi hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.