Adapazarı Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında yapılan protokol gereği “Girişimcilik Kursu” eğitimi alan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Sakarya İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü İsmet Yıldız ve Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli katıldı. Sertifikalarını almaya hak kazananları kutlayan Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer “İş kurarken ya olmazsa diye olumsuz düşünmeyin. Endişelerinizi bir kenara bırakın İstişare, cesaret ve iyi niyet çok önemlidir. Hepinizi kutluyorum, başarılar diliyorum” dedi.

Sakarya İşletme Geliştirme Merkezi Müdürü İsmet Yıldız, sertifika alanları kutlayarak KOSGEB kurslarının Sakarya’da başarıyla yürütüldüğünü belirterek, “Girişimcilik kurslarımızı yaklaşık 4 yıl önce başlattık. Belli kriterlerde işyeri açanlar KOSGEB tarafından izleniyor. Sakarya’da KOSGEB’ten aldığı destekle işyeri açtıktan sonra birkaç yıl sonra kapatanların sayısı yüzde 20. Bu rakam dünya ortalamalarında yüzde 80’leri buluyor. Kimsenin KOSGEB’ten geçer miyiz diye bir derdi olmasın. Bu güne kadar KOSGEB’e başvuru yapıp da başvurusu kabul olmayan çıkmadı. Bu açıdan dışarıdaki danışmanlara paranızı kaptırmayın. İş planınızda eksiğiniz varsa zaten biz size gerekli olanları söyleyip eksiklerinizi tamamlamanızı isteriz” dedi.