Kamu Hastaneleri Genel Sekreter Doç.Dr. Hasan Sağlam, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin devam eden iyileştirme çalışmalarının yakın zamanda bitirilerek Sakaryalıların hizmetinde olacağını söyledi.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Hasan Sağlam ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof.Dr. Zekeriya İlçe, hastanelerde gerçekleştirilen projelerin ve devam eden çalışmaların değerlendirildiği toplantıda bir araya geldi. Zekeriya İlçe, yeni çalışmalarla ilgili Sağlık Bakanlığı’yla sürdürülen verimli görüşmeler hakkında Genel Sekreter Sağlam’a bilgi verdi.

Bir süredir devam eden çalışmaların değerlendirildiği toplantıya Sağlam ve İlçe’nin yanı sıra Genel Sekreterlik Tıbbı Hizmetler Başkanı Prof.Dr. Yusuf Yürümez ve İdari Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Hacı Ali Kahya, Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Çelebi de katıldı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle devam ettirdiği görüşmeler hakkında bilgi veren Zekeriya İlçe, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ve yapılacak olan çalışmaların Bakanlığın da desteğiyle kısa sürede hayata geçeceğini söyledi. Acil Servis’in yeni haliyle çok yakın zamanda hizmet vermeye başlayacağını ifade eden İlçe, yapımı devam eden yoğun bakım üniteleri, çocuk poliklinik ve klinikleri ile organ nakli ünitesi çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirtti. Çalışmaların bir kısmının önümüzdeki günlerde neticeleneceğinin konuşulduğu görüşmede başta çocuk kliniklerindeki sıkışıklık olmak üzere çeşitli hizmet alanlarında rahatlama olacağı vurgulandı.

Zekeriya İlçe, Genel Sekreter Sağlam’a verdiği bilgiler arasında organ nakli hazırlıkları da vardı. Bakanlığa başvurunun yapıldığını söyleyen İlçe, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başta “Karaciğer” olmak üzere organ nakli yapılması konusunda başvurularının Bakanlık tarafından olumlu karşılandığını ve kısa sürede değerlendirilerek hayata geçirileceğini aktardı. Başhekim İlçe, ihalesi yapılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Binasıyla ilgili bakanlık yetkilileri, proje sahipleri ve mimarlarla yapılan görüşmelerin de olumlu geçtiğini belirterek, projede yapılacak bir takım değişikliklerle yatak kapasitesinin yüzde 25 arttırılacağını ifade etti. İlçe, aynı zamanda yenidoğan yoğun bakım sayısının da arttırılacağı kararına varıldığını söylediği.

Yeni bina çalışmalarının hızla devam ettiği vurgulanan toplantıda, mevcut binadaki gündeme gelen konular da değerlendirilerek , sağlık hizmetlerinin en etkin şekilde verilmesi için çalışıldığı belirtildi. Çalışmalar tamamlandığında Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı yaklaşık 950 yatak kapasitesine ulaşılacağı ifade edilen toplantıda, büyümeyle birlikte yeni poliklinikler, radyoloji, nükleer tıp, idari bina ve öğretim üyeleri için ek bina ihtiyacının da ortaya çıktığına dikkat çekildi. Zekeriya İlçe, yeni ihtiyaçların da karşılanması hususunda Sakarya Valisi Hüseyin Coş’un da katkılarıyla 10 bin metrekarelik ek bina ile ilgili yazının Bakanlığa teslim edildiğini ve görüşmelerin olumlu geçtiğini de sözlerine ekledi.