Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “Sahadakilerimiz” isimli etkinlik, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

PRG Yazılım ve Danışmanlık firmasından Eralp Erat’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte Erat, ‘Girişimcilik’ konusu hakkındaki tecrübelerini SAÜ’lü öğrenciler ile paylaştı. Girişimcilik konusunun en önemli başlangıç noktasının risk almak olduğunu belirten Erat, “Girişimcilik konusunda hayatınızı ertelemeyin. Girişimciliğe risk alarak başlandığı çekincesini ortadan kaldırmalısınız. Önemli olan riskleri yönetme yeteneğine sahip olmanızdır” diye konuştu.

Girişimcilik ve pazarlama konusundaki bir diğer hususun ‘Zaman’ konusu olduğu ifade eden Erat, “Zamanı düzgün yönetemezseniz, hiçbir şeyi yönetemezsiniz. Kendi zamanınızı yönetemezseniz, başka işlere yönelemezsiniz. Sizler ‘Zaman Yönetimi’ ve ‘Yabancı Dil’ konularına önem verirseniz, kendinize katma değer üretmiş olursunuz” şeklinde konuştu. Öğrencilere bir iş yaparken o işin alternatiflerine bakılması tavsiyesinde bulunan Eralp Erat, “Bir konuda karar verirken ya da bir iş yaparken diğer alternatifleri mutlaka göz önünde bulundurun. Alternatif kendiliğinden oluşan bir kavram değildir. Alternatif oluşmaz, alternatif oluşturulur” dedi.

Girişimcilik türlerini, Tüccar Girişimci, İşadamı Girişimci, Mecburi Girişimci ve Teknolojik Girişimci olarak sınıflandıran Erat, girişimcilerin yaptığı en yaygın hataların ise pazarı izlememek, müşteri yorumlarını almamak, şirket kurma fikrini ertelemek, kurucu ortak sayısına dikkat etmemek, prototip yapmamak, iyi bir takım kurmamak ve fikri mülkiyet haklarını almamak olduğunu söyledi.

Soru-cevap kısmının ardından Eralp Erat’a, SAÜ Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Özçelik tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.