Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılı anma etkinlikleri tüm yurtta olduğu gibi Sakarya’da da gerçekleşti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılı anma etkinlikleri kapsamında Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtına Sakarya Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından çelenkler bırakıldı. Çelenk bırakmanın ardından saat 09.05’te Sakarya’da sirenler çalarak Ulu Önder Atatürk için bir saygı duruşunda bulunuldu.

Kent Meydanındaki etkinlik, Ahmet Faik Abasıyanık (AFA) Kültür Merkezi’nde devam etti. Gerçekleşen törene Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Daire Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması’nın ardından tören, açılış konuşmalarıyla devam etti. Sabiha Hanım Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Atatürk ve Kurtuluş’ isimli orotorya sergilenmesinin ardından, öğrenciler Atatürk’ün sevdiği müzikleri seslendirdiler. Müzik dinletisinin sonunda program sona erdi.