24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Sakarya’yı temsilen Ankara’ya giden Öğretmenler Mehmet Sarı ve Zeliyha Çelik, Başkentte Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından en üst düzeyde karşılanarak gurur dolu bir hafta yaşadılar.

Mesleğinde fark oluşturan ve başarılarıyla öne çıkan öğretmenlerin davet edildiği 24 Kasım Öğretmenler Günü programlarında diğer illerin temsilcileriyle birlikte bir hafta Ankara’da ağırlanan Arif Nihat Asya Ortaokulu ve Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mehmet Sarı ile Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Fen Bilgisi Öğretmeni Zeliyha Çelik bu yılın başarılı öğretmenleri olarak Sakarya’yı Ankara’daki törenlerde temsil ettiler. 24 Kasım günü Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığında Anıtkabir’de toplanan öğretmenler ve bakanlık çalışanları aslanlı yoldan çıkarak, Ata’nın mozolesine çelenk koydular. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na geçen öğretmenler Bakan Nabi Avcı çiçeklerle karşıladı ve kabul ederek hediyeler verdi. Ardından başbakanlık binasında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından kabul edilen öğretmenler saatle ödüllendirildi. Öğretmenler de Sakarya yerel kültürüne ait çeşitli ürünlerden oluşan hediyelerini başbakanlığa takdim ettiler.

Başkent Öğretmenevi’nde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın öğretmenler onuruna verdiği öğle yemeğinde biraraya gelen öğretmenler akşam saatlerinde TBMM Başkanvekili Sadık Yakut tarafından kabul edildiler. 24 Kasım gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayına davet edilen öğretmenlerimiz onurlarına düzenlenen resepsiyona katıldılar. Resepsiyonda Mardin Diller ve Dinler Korosu üyesi olan ve tamamı öğretmenlerden oluşan koronun halk türküleri, şarkılar ve ilahilerden oluşan konserini dinleyen öğretmenleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hanımefendi Emine Erdoğan ağırladı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Başkent Öğretmenevi’nde misafir edilen öğretmenlerimize Ankara’nın tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmek amacıyla geziler tertip edildi. Müze, tiyatro, sinema ve TRT konserlerine katılma imkanı bulan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Müsteşar Yusuf Tekin ve Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Ali Yılmaz ve bakanlık yetkililerine, onurlarına düzenlenen programlar nedeniyle teşekkür ettiler.