Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selahattin Aydın, Spor Toto 3. Lig’in 15. haftasında Sakarya Atatürk Stadyumunda oynanan Sakaryaspor-Etimesgut Belediyespor müsabakasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 2014-2015 sezonunu şehri mutlu edecek şekilde kapatacaklarını ifade eden Aydın, maç sonrasında çıkan olayları da değerlendirdi.

Sakaryaspor Kulüp Başkanı Selahattin Aydın yaptığı açıklamada, “İlk başta yenilmediğimiz için çok mutluyuz, sevinçliyiz. Bir puan aldık. Biz hep şunu söyledik havaya gireceğiz ama havalanmayacağız. Ayağımızı yerden kesmeyeceğiz. Bir Van Belediyespor mağlubiyeti akabinde de ve fikstürde en altta olan iki takım. Dün hep beraber yaşadık. Ankara Etimesgut maçı. 3-1’lik bir maçı daha sonra 3-3 yaptı. Mağlubiyetten kurtulduk diyebilirim. Teknik heyet ile hocamızla, futbolcularımızla toplantı yapacağız. Kamuoyu haklı olarak Sakaryaspor bir havaya girdi gidiyor beklentisi var. Bugün ligde olmayan seyirci bizim takımda var. Herkes şunu bilmeli biz dişimizden, tırnağımızdan artırarak bir şeyler yapıyoruz. Şehrin imkanlarını kullanıyoruz. Hiçbir futbolcu arkadaşa profesyonel yaşamazsa burada yaşama hakkı tanımayız bunu özellikle üzerine basa basa söylüyoruz. Bu şehrin emeğinin karşılığı biz isteriz. Biz yemeyeceğiz, içmeyeceğiz, çalışacağız ve sizin alın terinizin hakkını ödeyeceğiz. Şehir olarak bunun karşılığını vereceğiz. Bu şehir yıllardan beri başarıya susamış, transfer yapamamış, Sakaryaspor bitti bitecek beklentisi varken böyle bir noktaya geldik. Burada ciddi fedakarlıklar yapıldı. Bu fedakarlığı hiçbir arkadaşa zarar vermesi konusunda müsaade etmeyiz. Bunun herkesinin bilmesinde fayda var. Mücadele edin, haftada bir kez 90 dakika bize lazımsınız formanın hakkını verin mağlubiyette var siz sahada kalırsanız ben sizi sırtıma alır soyunma odasına kadar taşırım. Bunu her zaman söylüyoruz. Bu 90 dakikanın öncesi var, antrenmanı var, özel hayatı var. Bunların hepsine arkadaşların dikkat etmesi lazım. Bu konularda aksama olursa kimseye müsaade etmeyiz. Bu şehrin yıllardan beri hasretle özlemle beklediği bu çöküşü hiç kimseye heba ettirmeyiz. 2014- 2015 sezonunu bu şehri mutlu edecek şekilde kapatacağız. Ama kendimize çeki düzen vererek bitireceğiz” diye konuştu.

Maç sonunda çıkan olayları da değerlendiren Aydın, “Bu takım ceza görecek. Hakeme tepki gösteriyoruz ama hakemin işini kolaylaştırdık. 3-1’den maç veriyorsun beraberlikte maç vermektedir. Kendi sahanda bu skorla. Karşıdaki takımın futbolcuları tahrik etti, ama biz ne olursa olsun nihayetinde ceza göreceğiz. Öyle bir şey yok sabırlı olacağız yapacak bir şey yok. Hakeme ve futbolcuya suç bulmaya gerek yok biz üzerimize düşeni yapmadık. Biz üzerimize düşeni yaptıktan sonra bizde hakem için konuşuruz. En büyük sermayemiz sabır diyoruz” dedi.

Teknik heyetle görüştükten sonra kadrodışı olabilir mi sorusuna da yanıt veren Selahattin Aydın, “Her şey olur olmaz diye bir şey yok. Onların değerlendirmesini görelim, bizim kendi intibamız var değerlendiririz. Gerektiği zaman gerekeni yaparız. Burada kimseyi kaybetmek istemeyiz. Kimseyi kaybetmek istemeyiz derken takım zarar görüyorsa her şeyden önce takımın menfaati gelir. Yakarız yani hiç affetmem. Can yakmamak için, kazanmak için her şeyi yaparız ama yeri geldi mi karşı taraf bizi anlamamışsa bu çok kolay yaparım. Hiç de acımam arkama bile bakmam” ifadelerini kullandı.