Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve Sakarya Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü işbirliği ile ‘Sanayi Ürünleri Güvenliği’ konulu bir panel düzenlendi.

SATSO’da düzenlenen panele Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü Erhan Bayrak ve Mühendis Raşit Yasin Özçelebi panelist olarak iştirak etti. Panelde “4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mebzuat, 2006/42/AT Makine Emniyet Yönetmeliği, Güvenli Ürün Nedir?, Bir Ürünün Güvenli Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?, Sorumluluk Alanımızda Bulunan Ürünler, Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) Nedir?, Denetçi Personel Kimdir?” konularında detaylı bilgiler verildi.

Sakarya’da faaliyet gösteren sanayici ve üreticilerin ürün güvenliği konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanana panelin açılış konuşmasını SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu yaptı. Terzioğlu, konuşmasında söz konusu toplantının önemine değinerek, “SATSO olarak üyelerimize en iyi koşulları sunmak için çok önemli adımlar atıyoruz. Üyelerimize ‘SATSO iyi ki var’ dedirtmek için çok önemli adımlar atıyoruz. Eğitime büyük önem veriyoruz. Endüstri meslek liseleri açıp, eğitiyoruz. Gelecekte Adapazarı’na eleman geldiğinde sıkıntı çekmemelerini umut ediyorum” şeklinde konuştu. Sakarya Bilim Sanayi Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin ise Bakanlığın sanayi ürünleri denetimleri yaptığı bilgisini vererek, “SATSO işbirliği ile düzenlediğimiz bu panelle amacımız sanayicilerimizi ve tüketicilerimizi bilinçlendirmek, ürün güvenliğinin önemini anlatmaktır. Bakanlığımız bu konuda uzman” dedi.

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğünden Şube Müdürü Erhan Bayrak çalışmaları hakkında ilgi vererek şunları dile getirdi; “Piyasada yer alan bir sanayi ürününün piyasaya sürüldüğünde kullanımdayken ilgili teknik düzenlemeye uygun üretilip üretilmediğini denetlemek ve güvenli hale getirmek bizim işimiz. Tüm kullanıcıların can ve mal güvenliğini korumak temel amacımız. Ürünün önemli sembolü CE işareti bizim için emniyetli bir işaret. Uygunluk işareti taklit edildiğinde Cumhuriyet Savcılığına gönderiliyor. Güvensiz her ürünün toplattırılması gerekmiyor, ürünü 6 ay içinde güvenli hale getiriyoruz. Misyonumuz güvenli sanayi ürünlerinin yer alması. Piyasa gözetim denetiminin işbirliğini geliştirmek.”

Panelist Mühendis Raşit Yasin Özçelebi ise makine ve ekipmanların insan ve evcil hayvan sağlığına zarar vermeden emniyetli bir şekilde çalışmasının sağlamak adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.