Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), nakit ve kredi kartı ile fatura ödeme ve su yükleme imkanı sunan SUMATİK projesini hayata geçirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, abonelerinin fatura ödemelerini kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda hayata geçirilen ‘SUMATİK’ projesi ile vatandaşlar için yeni ödeme noktaları oluşturuluyor. Konu ile ilgili olarak SASKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; anlaşmalı bankalar, ilçelerde bulunan 25 vezne, PTT, Kredix ve Faturamatik Şubeleri ile alışveriş merkezlerinde bulunan KİOSK’lardan gerçekleştirilen fatura ödemelerine alternatif olarak ‘SUMATİK’ projesinin hizmete alındığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, “Kent Meydanı ve Adapazarı Belediyesi hizmet binasına ‘SUMATİK’ ATM’si yerleştirilmiştir. Vatandaşların 7 gün 24 saat kullanabileceği SUMATİK’lerde, nakit ve kredi kartı ile fatura ödeme ve kartlı sayaçlar için su yükleme işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirilecektir. Merkez veznede bulunan SUMATİK’ten kredi kartı ile ödemeler yapılmaya başlanmıştır. 29 Aralık Pazartesi gününden itibaren de Kent Meydanı’nda bulunan SUMATİK’ten kredi kartı ile fatura ödeme işlemleri gerçekleştirilecektir. Kısa süre içerisinde tamamlanacak uygulama çalışmalarının ardından SUMATİK’ler tüm özellikleriyle aktif bir şekilde kullanıma açılacaktır” denildi.